Sektlederen med flere koner brukte olivenolje for å rømme fra FBI

Nå jakter politiet igjen på lederen av en beryktet flerkoneri-sekt i Utah.

PÅ RØMMEN: Etter at sektlederen Lyle Jeffs (i forgrunnen) kom seg ut av fotlenka og stakk av fra husarresten i juni, har politiet lett etter ham. Nå røper FBI hvordan han klarte å komme seg ut av fotlenka. Foto: NTB Scanpix
PÅ RØMMEN: Etter at sektlederen Lyle Jeffs (i forgrunnen) kom seg ut av fotlenka og stakk av fra husarresten i juni, har politiet lett etter ham. Nå røper FBI hvordan han klarte å komme seg ut av fotlenka. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mindre enn to uker etter at han ble overført fra fengsel til husarrest med fotlenke 9. juni i år, rømte Lyle Jeffs, lederen av en Mormon-sekt i Utah i USA.

Nå røper FBI hvordan Jeffs, som fikk være i hjemmearrest mens han ventet på at en svindel-sak mot ham skulle opp for retten, unnslapp politiets klør uten at alarmen gikk av.

Det melder The Guardian.

Fant fotlenka tilgriset av olje

I utgangspunktet skulle man nemlig tro at det var nærmest umulig å komme seg ut av en fotlenke uten å bli oppdaget.

Men da politiet oppsøkte boligen til Jeffs bare dager etter at han ble overført fra fengsel til hjemmearrest, fant de nemlig fotlenka tilgriset med en form for smøremiddel.

- Det var bevis i boligen hans som tilsier at han har brukt en form for smøremiddel til å komme seg ut av fotlenka, og vi antar at det var olivenolje, sier Sandra Yi Barker, FBI-talsperson, ifølge The Guardian.

Talspersonen sa at det var skade på fotlenka da politiet fant den, men at skadene ikke var store nok til at en alarm ble utløst.

Talte mot overføringen

Påtalemyndighetene i saken mot Jeffs var kritisk i forkant av domstolens beslutning om å overføre han fra fengsel til husarrest. De gikk til og med ut ba domstolen om å ikke overføre Jeffs til hjemmesoning fordi de mente det var en overhengende fare for at han kunne stikke av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer