Sekunder fra døden

Mannen som satt i første godsvogn rakk så vidt å varsle konduktøren, før han hoppet av og løp i dekning. Rett etter smalt det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var en konduktør som kjørte godstoget som mandag kolliderte med en tankbil på Sjursøya i Oslo. Han satt bakerst og skjøv godsvognene foran seg inn i rundkjøringen. I den første godsvognen satt ansvarlig skiftleder, skriver Aftenposten i dag.

Da toget kjørte inn i krysset og rundkjøringen og skiftlederen så tankbilen foran seg, skjønte han at ulykken ikke var til å unngå. Han rakk akkurat å rope til konduktøren via sambandsradioen, før han kastet seg av toget.

Aftenposten skriver at forklaringene til de forskjellige partene spriker, og at det foreløpig er uklart om det røde varsellyset i rundkjøringen blinket. Før krysset er det satt opp en koblingsboks med en bryter som må slås over før et tog kan kjøre inn i krysset.

Ingen kom fysisk til skade i sammenstøtet, men et stort område var stengt i flere timer på grunn av eksplosjonsfaren.

Dagbladet skrev i går at et persontog på vei til Halden ble sendt gjennom det opphetede området mens eksplosjoner pågikk, men også det gikk bra.

FLAMMEHAV: Selv en god stund etter sammenstøtet var det kraftige flammer og mye røyk på ulykkesstedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer