Sekunder fra togkollisjon

Nesten katastrofe da flytoget og lokaltoget fikk grønt lys samtidig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare rask reaksjon hindret kollisjon mellom flytoget og et lokaltog på strekningen Slependen-Sandvika i Akershus i slutten av april, da begge togførerne fikk grønt lys samtidig.

Lokaltoget greide så vidt å unngå å kjøre rett inn i Flytoget. Det var bare tilfeldig at lyssystemet slo seg vrangt midt på natten og ikke i rushtiden med togene fulle av folk, skriver Aftenposten.

Skal ikke kunne skje

Årsaken til det som kunne endt i kollisjon er ifølge Jernbaneverket en programmeringsfeil for lysanleggene. Systemene med lys som varsler togføreren før toget kommer til hovedsignalet sviktet fullstendig. En hendelse som dette skal i teorien ikke kunne skje. Til alt hell var det ingen passasjerer i togene under nesten-ulykken på Drammensbanen rett etter klokken 04.00 om morgenen onsdag 20. april.

- Alvorlig

Havarikommisjon skal gå gjennom alle detaljer i nesten-ulykken. Granskningsrapporten er trolig klar om noen uker.

– Dette er en alvorlig hendelse, og en vekker for oss med hensyn til sikkerheten på jernbanen, sier Informasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby. (ANB)

NESTENKOLLISJON: Rask reaksjon gjorde at kollisjon mellom lokaltoget og flytoget ble unngått. Illustrasjonsfoto: Scanpix
NESTENKOLLISJON: Rask reaksjon gjorde at kollisjon mellom lokaltoget og flytoget ble unngått. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer