Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sel ga blomster til Mette-Marit

Ikke alle blomsteroverrekkelser er like, selv for de kongelige. I dag fikk Mette-Marti blomster av selen Blåmann. Men han ville ikke kysse henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blåmann er nemlig litt sjenert av seg. Litt forsiktig var nok kronprinsessen også, da de over hundre kilo tunge selene akte seg opp av bassenget like foran henne.

Polaria-senteret i Tromsø, et opplevelses- og formidlingssenter tilknyttet Norsk polarinstitutt, har fire storkobber i bassenget. De trenes litt hver dag, slik at livet innendørs ikke skal bli for kjedelig.

Fredag fikk kronprinsparet se på nært hold hva dyrene har lært. Kronprins Haakon fikk prøve offisersstemmen:

- På land, sa han, og Diesel, den tøffeste selen i bassenget, akte seg opp på kanten.

Den eneste hunnen, Selvira, viste seg som en ordentlig ertekrok. Hun hentet villig en gummiring som kronprinsessen kastet ut i bassenget, men gi den tilbake ville hun ikke. Hun kom opp med ringen rundt nesen, men hver gang kronprinsesse Mette-Marit skulle ta den tilbake, trakk hun seg unna.

Selene i Polaria-bassenget har faktisk vidt forskjellig personlighet, forteller røkterne.

Storsjarmøren Blåmann kom opp av vannet med en rød rose, men fikk altså ikke noe kyss av prinsessen.

- Vi har trent på det, men selene blir lett forvirret hvis ikke alt gjøres i den rekkefølgen de har lært. De er jo tross alt dyr, sier akvarieleder Espen Rafter.

(NTB)

GA BLOMST, NEKTET NUSS: Blåmann var med på å overrekke blomster. Men kongelig nussing ville han ikke ha noe av.
Hele Norges coronakart