Selbekk tror ikke på Høybråten

Redaktør Vebjørn Selbekk tror ikke Høybråten tok avgjørelsen allerede for to år siden.

Raknet: Redaktøren i den kristne avisen Magazinet, Vebjørn Selbekk, mener det har raknet for Høybråten i partiet de siste månedene. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
Raknet: Redaktøren i den kristne avisen Magazinet, Vebjørn Selbekk, mener det har raknet for Høybråten i partiet de siste månedene. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Redaktør Vebjørn Selbekk i den kristne avisa Dagen Magazinet tror ikke på Dagfinn Høybråten når han sier han tok avgjørelsen om å gå av som leder i KrF allerede for to år siden.

Kristelig Folkepartis leder Dagfinn Høybråten varslet lørdag via Dagsrevyen at han ikke tar gjenvalg som partileder på partiets landsmøte til våren. Han trekker seg fra norsk politikk etter stortingsvalget i 2013. Høybråten opplyste også at han bestemte seg for dette allerede i 2008.

- Valgkomiteen begynner arbeidet sitt nå, og nå er tidspunktet for å si fra om min beslutning. Jeg har sagt at jeg skal fullføre den jobben jeg har påtatt meg. Det betyr at jeg fullfører det oppdraget jeg påtok meg på landsmøtet i 2009, som utløper til våren, sier han.

Men Selbekk tror ikke på at Dagfinn Høybråten bestemte seg for å gå av som partileder for to år siden.

- Han sa i sommer at han utelukket at han skulle gå av før neste stortingsvalg. Han har også sagt at han kommer til å lede Kristelig Folkeparti lenge. Men det har raknet for ham de siste ukene og månedene, sier Selbekk til NRK.
Selbekk sier at Høybråtens støtte til å fjerne bekjennelsesparagrafen var en skuffelse for mange i KrFs konservative fløy.

- Mange på den fløyen så nok Høybråten som en garantist for at den paragrafen skulle bestå, i hvert fall så lenge han var KrF-leder, sier Selbekk.
  Selbekks fremstilling av saken møter protester hos Høybråtens rådgiver Aksel Jakobsen.

- Det Høybråten sa til Dagbladet i sommer var at han ikke ga seg så lett og at han ville fullføre det oppdraget fikk av partiet. Det er fullt i samsvar med det han sa til Dagsrevyen lørdag, sier Aksel Jakobsen, seniorrådgiver i Kristelig Folkeparti til NTB.

I intervjuet i Dagbladet 19. juli sa Høybråten følgende:

- De kjenner ikke Dagfinn Høybråten de som tror at jeg kommer til å gi meg før jeg har avsluttet det jeg har begynt. Det er ikke min stil, sier Høybråten. På spørsmål om han ville fortsette som partileder sa han:

- Jeg har en jobb å gjøre som ikke er ferdig. Vi har hatt kjipe målinger, men vi har en langsiktig strategi for hvordan vi skal gjenvinne styrke. Derfor fortviler jeg ikke, sier Høybråten

(NTB)