Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Selebert», men uønsket besøk på Tasmania: Politiet måtte rykke ut for å fjerne «Mr. Lou-Seal» fra boligområde

I Norge må politiet i ny og ne rykke ut for å fjerne sauer, kyr eller hunder. I Australia har de andre problemer ...

KLATRET PÅ BILER: Selen nøyde seg ikke med å gå på gress og asfalt. Den klatret også opp på flere biler, og skal ha forvoldt skader for tusener av australske dollar, titusener norske kroner. Foto: Politiet på Tasmania
KLATRET PÅ BILER: Selen nøyde seg ikke med å gå på gress og asfalt. Den klatret også opp på flere biler, og skal ha forvoldt skader for tusener av australske dollar, titusener norske kroner. Foto: Politiet på Tasmania Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Første juledag måtte politiet på den australske øya Tasmania rykke ut på et selsomt oppdrag.

En sel hadde klart å forville seg fra Tasmanias flotte strender og til et boligområde i Newstead i Launceston nord på øya.

Vel framme i boligområdet nøyde ikke selen seg med å bare ligge på gress, men klatret også opp på en rekke biler.

«MR. LOU-SEAL»: Selen ble døpt av politiet da de ankom stedet. Her slapper dyret av på en gressplen i nabolaget det forvillet seg inn i. Foto: Politiet på Tasmania
«MR. LOU-SEAL»: Selen ble døpt av politiet da de ankom stedet. Her slapper dyret av på en gressplen i nabolaget det forvillet seg inn i. Foto: Politiet på Tasmania Vis mer

Australske News forteller at selen, som politiet seinere døpte «Mr. Lou-Seal», forårsaket skader for tusenvis australske dollar, altså for titusener norske kroner.

Seler kan nemlig bli rundt 300 kilo tunge, og bilder det australske nyhetsmediet har fått tilgang til viser hvordan blant annet bilruter ser ut etter å ha fått 300 kilo sel oppå seg.

Bilder av det selebre besøket, om enn uønskede, har politiet på Tasmania selv delt på Facebook.

Der skriver de at håndteringen av selve dyret overlot de til park- og dyrelivsbetjenter. Selve pågripelsen beskriver News som svært udramatisk.

Da dyrelivsbetjentene ankom stedet, lå nemlig selen og sov.

Og etter en medisinsk sjekk, fortalte politiet at de kom til å løslate selen. Samtidig takket de innbyggerne i boligområde for at de hadde holdt avstand fra dyret.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!