Selfangstinspektøren forfølges av eks-militære

Vi kan ikke annet enn å rope hjelp, sier Odd F. Lindberg til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Helt siden selfangstinspektør Odd F. Lindberg skapte ramaskrik med de bloddryppende rapportene om brudd på selfangstreglene har han og familien følt seg mobbet, trakassert og forfulgt.

Forfølgelsesvanvidd mente mange, til og med de som stod Lindberg nærmest. Nå viser det seg at den omstridte selfangstinspektøren og familien faktisk ble forfulgt, skriver magasinet Memo.

I sommer inngikk Lindberg et rettslig forlik med frontfiguren i det Memo betegner som et svensk-norsk nettverk som har kartlagt og fulgt han og familien i åresvis.

Nå er lettelsen stor, ikke så mye på grunn av erstatningssummen på 40 000 kroner, men fordi Lindberg-familien føler de endelig er blitt trodd.

- Til tider har forfølgelsen og trakasseringen vært så nifs og skremmende at vi ikke har kunne gjøre annet enn å rope hjelp, sier Lindberg til Dagbladet.no.

Han og kona Marith forteller om hvordan de har fått beskjeder på frontruta på bilen, i postkassa, hvordan de til stadighet har de samme menneskene etter seg og biler som kjører utenfor huset på natta. Mange har hatt vanskelig for å tro på ekteparet når de har fortalt disse historiene. Helt til venner og familie selv er blitt oppsøkt av det Lindberg selv mener er et svensk-norsk nettverk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer