Selfie-bølge vekker oppsikt etter jordskjelvet

Ved verdenskjent tårn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jordskjelvet i Nepal har kostet tusenvis av menneskeliv og det verdenskjente Dharahara-tårnet - som står UNESCOs verdensarvliste - ble knust i småbiter.

Tårnet ble regnet som et av de største turistattraksjonene i hovedstaden Katmandu. Nå skaper en bølge av personer som ønsker å ta selfie ved ruinene irritasjon.

Smilende og poserende fotografer provoserer blant annet hjelpearbeiderne, skriver Washington Post.

- Dette er jordskjelv-turisme. Det er ikke bra. De er mer interessert i å ta selfies enn å forstå denne tragedien, sier studenten og hjelpearbeideren Pawan Thapa til AP.

Ifølge AP er det stort sett lokalbefolkningen som ønsker å ta bilder med tårnruinene.

62 meter Bare en liten del av tårnet står igjen etter jordskjelvet som hadde en styrke på 7,9. Fra bunnen av sokkelen til toppen av en fem meter høy bronsestatue på taket i 9. etasje, var det 62 meter.

Nå står bare en del av 1. etasjen igjen. Tårnet ble omtalte som en turistmagnet der besøkende går trappene opp til utsiktspunkt og restauranter.

Det verdenskjente tårnet ble bygd i 1832 i 11 etasjer som et militært utsikttårn. Det er også kjent som Bhimsen Tower etter mannen som var statsminister da.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.