Selfie-Hitler fjernet fra museum

Et museum i Indonesia har fjernet en Hitler-statue som gjester tok selfier med. I bakgrunnen hang et stort bilde av porten til Auschwitz.

BLIR FJERNET: Statuen av Adolf Hitler på et museum i Indonesia er blitt fjernet etter at folk tok bilder med den. Foto: AFP PHOTO / HENRYANTO
BLIR FJERNET: Statuen av Adolf Hitler på et museum i Indonesia er blitt fjernet etter at folk tok bilder med den. Foto: AFP PHOTO / HENRYANTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bilder på sosiale medier viser smilende museumsgjester som poserer med statuen av den tyske føreren, melder BBC. I Bakgrunnen vises porten til konsentrasjonsleiren Auschwitz med den velkjente teksten «Arbeit macht frei». Et bilde viser sågar en gruppe gutter i oransje uniformer som gjør nazihilsen.

– Vi ønsker ikke å opprøre, bare å drive opplæring, sier driftssjef Jamie Misbah ved museet.

Ikke overraskende er det mange som har latt seg opprøre av Hitler-statuen. Riktignok har ingen av gjestene ved museet klaget, men fra utlandet har det kommet til dels kraftige reaksjoner.

– Alt ved dette er feil. Det er vanskelig å finne ord for hvor foraktelig dette er. Bakgrunnen er avskyelig. Den håner alle ofrene som gikk inn, men aldri kom ut, sier rabbi Abraham Cooper ved Simon Wiesenthal-senteret til nyhetsbyrået AFP.

Det er anslått at rundt 1,1 millioner mennesker – i all hovedsak jøder, men også polakker, romfolk, homofile, politiske fanger og sovjetiske krigsfanger – ble drept i Auschwitz-leirene i det tyskokkuperte Polen under andre verdenskrig.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer