- Selg 40 %

BERGEN: Generaldirektør Egil Myklebust i Hydro er opptatt av at de to norske oljeselskapene får en likeverdig behandling: - Etter mitt skjønn bør staten i denne omgang selge ut inntil 40 prosent av SDØE, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hydro mener staten bør selge deler av SDØE til operatørene på norsk sokkel.

- Hydro og Statoil har sammenfallende behov for å vokse. Vi håper Arbeiderpartiets landsmøte og så mange som mulig ellers deler vårt syn på hvordan vi best skal bygge framtida, sier Egil Myklebust.

- Det viktigste er at det fastlegges en politikk som peker i riktig retning. Så kan man gjennomføre dette gradvis. Men jeg tror starten bør være så stor at det monner. En reint symbolsk start har liten mening.

Hydro foreslår at staten selger ut inntil 40 prosent av SDØE i første omgang.

- Så kan man bygge på de erfaringer man gjør seg fra den første runden ved seinere runder, både med hensyn til selve prosessen omkring salget - og verdiskapningen som vil følge av en kommersialisering.

- Hydro og Statoil bør få anledning til videre vekst ved å kjøpe SDØE-andeler på likeverdige vilkår, og slik at det stimulerer til fortsatt konkurranse mellom de to selskapene. I løpet av noen år vil Hydro doble sin størrelse som oljeselskap. Noe av dette kan skje gjennom kjøp av SDØE, mener han.

«Hydro og Statoil bør få anledning til videre vekst ved å kjøpe SDØE-andeler på likeverdige vilkår, og slik at det stimulerer til fortsatt konkurranse mellom de to selskapene.»