- Selg arbeidskraften, ikke helsa

Hvor god jobb du gjør, avhenger ikke bare av din innsats, men også din trivsel. Stress, overbelastning, utbrenthet, mobbing og trakassering kjennetegner mange arbeidsplasser, og kan motkjempes - hvis du også stiller krav til sjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I boka «Psykisk arbeidsmiljø - en veiledning" som nå utgis på norsk, forteller den danske arbeidspsykologen John Graversgård hvordan både du og sjefen kan høyne trivselsfaktoren på jobben.

  I hjemlandet provoserte Graversgård, som er ansatt i det danske arbeidstilsynet, til en voldsom debatt da boka utkom i fjor.

Nå oppfordrer han arbeidsstokken i Norge: - Selg din arbeidskraft, men ikke helsa di.

Overser psykisk helse

- Bedriftsledere overser fullstendig fenomenet psykisk helse på arbeidsplassen. Roten til dårlige arbeidsmiljøer er at ansatte presses mot tålegrensen og samtidig holdes utenfor viktige beslutninger for bedriften, sier Graversgård til Dagbladet.

  I 90-åras Norge er hver tredje nordmann psykisk sliten av jobben, avdekket en undersøkelse i fjor.

  I Danmark har arbeidstilsynet dokumentert at store deler av arbeidslivet rammes av psykiske helseskader.

Omfattende

Mest utsatt er ansatte i helse- og sosialvesenet, kontor og administrasjon, transportsektoren, undervisning og forskning samt nærings- og nytelsesmiddelindustrien. De viktigste truslene mot helsa er mangel på innhold i arbeidet, ensidige arbeidsoppgaver, belastende arbeidstempo, vanskelige samarbeidsforhold og traumatiske hendelser som vold, mobbing og sjikane.

  Norge har ikke kartlagt omfanget av psykiske arbeidsskader, men psykolog Olav Reistad i Arbeidstilsynet regner det som sikkert at helseskadene er svært omfattende.

  Graversgård er ikke nådig i sin kritikk av arbeidsledere:

- Kløften mellom de som utfører og de som leder, er enorm. Direktørene, ingeniørene og økonomifolkene lukker seg inn i sine strategiske rom og sier: «Det fins kun én part, og det er oss."

  Ifølge Graversgård skaper man gode arbeidsplasser ved å involvere de ansatte, ikke ved å rasjonalisere og effektivisere så fort at de ansatte settes på sidelinja.

- Ledere har mye større frihet og ansvar og opplever derfor mindre stress enn de ansatte nedover i hierarkiet. Bedriftsdemokratiet i Norge er for dårlig, mener Reistad.

PROVOSERTE: Arbeidspsykolog John Graversgård ... aktuell med bok om det psykiske arbeidsmiljøet ...