Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Selg huset om vinteren

Selg huset om vinteren mens det er mørkt og kaldt ute. Da er kjøperne klare, og prisene på sitt høyeste, råder eiendomsmeglerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rådet kommer fra formannen i Norges Eiendomsmeglerforbund, Espen Solum, som viser til stor prisoppgang på boliger midt på svarte vinteren. Men i år tror han også på høye priser mens tulipanene står i blomst.

Prisene på boliger formidlet av medlemmer av Norges Eiendomsmeglerforbund, gikk opp med 6 prosent fra 4. kvartal i fjor til 1. kvartal i år.

Troen på markedet

Kjøpermassens interesse for nye boliger er enda sterkere enn rentenivåets innvirkning.

- Psykologien overprøver de økonomiske lovene: Folk tror på et sterkt eiendomsmarked, sa Solum på en pressekonferanse i Oslo i dag.

Huskjøperne er kommet med full styrke etter at de hadde time out i månedsvis etter renteøkningen i august i fjor. Eiendomsmeglerforbundet tror på stor prisøkning også i 2. kvartal.

- 2. kvartal i år kan bli noe turboaktig, tror Solum. Han tror at markedet vil holde seg, og viser blant annet til sentralbanksjef Svein Gjedrems uttalelser om rentenedgang.

Ikke på det høyeste

Boligprisene ligger i gjennomsnitt 7 prosent lavere enn i 1987, før det store prisfallet. Administrerende direktør Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund tror det vil ta noe tid før prisfallet er hentet inn.

Gjennomsnittlig har prisene økt med 98 prosent siden bunnivået vinteren 1992/93.

Den nominelle prisen på en gjennomsnittlig bolig ligger nå 35 prosent høyere enn i toppåret 1987.

Prisene på blokkleiligheter har økt med 122 prosent, mens prisene på delte boliger er nesten doblet i samme periode. Prisene på eneboliger har økt med 87 prosent siden bunnivået 1992/93.

(NTB)