Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Selg hvis du er nervøs

Administrende direktør i K-fondene AS, Astrid Sørgaard, råder de som er nervøse etter kursfallet i natt og i morges til å vurdere å selge sine andeler i aksjefond. - Sparer du imidlertid langsiktig - med en horisont på fire til seks år - bør du ha is i magen, sier Sørgaard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sørgaard og hennes medarbeidere i K-fondene har en hektisk morgen i dag. Alle telefonlinjene er opptatt og det er hovedsakelig nervøse aksjesparere som ringer for å høre om det er best å holde på sine aksjer og andeler i aksjefond - eller om det er lurt å selge.

Langsiktig

- Mitt råd til de som sparer, er at de bør ha is i magen hvis de har mulighet til å tenke langsiktig. Men har de en god gevinst inne, samtidig som de vet at de trenger pengene om kort tid, kan de vurdere å selge, sier Sørgaard til Dagbladet :på nettet.

 Ifølge Sørgaard har en rekke urolige K-fond-sparere i dag overført sparepengene sine fra aksjefond til rentefond. Men bildet er ikke helt entydig. Enkelte har også villet kjøpe.

Turbulent

Sørgaard anbefaler folk som ønsker å gå inn i K-fondene til å vente med og kjøpe:

 - Situasjonen er så turbulent at vi anbefaler folk til å vente, anbefaler K-fondenes administrerende direktør.

Vennerød: - Selg

Også Dine Penger-redaktør Christian Vennerød råder alle som føler seg engstelige etter kursfallet til å selge sine aksjer og andeler i aksjefond.

 - Men ikke selg AMS-fondene. Da mister man skattefordelene og taper trolig på lengre sikt, sier Vennerød til VG og viser til at man binder pengene i fire år med AMS-fond.

 Innen den tid regner de fleste med at markedet har regulert seg slik at man ikke taper penger.

Hele Norges coronakart