- Selg røyk på apotek!

Verdens helsedirektør, Gro Harlem Brundtland, mener at sigaretter bør behandles som farmasøytiske produkter, og underlegges samme kontroll og restriksjoner. Hun mener røyk bør selges på apotek.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LONDON (Dagbladet): - Salg av sigaretter bør underlegges de samme regler og restriksjoner som andre former for nikotin. Røykeplaster og nikotintyggegummi selges på farmasøytiske utsalgssteder, sa Gro Harlem Brundtland på en internasjonal konferanse for medisinregulerende myndigheter i Berlin.

Gro Harlem Brundtland ble i går sitert på BBC.

Hennes nærmeste rådgiver, eksekutivdirektør i WHO, Jonas Gahr Støre, utdyper Gros poeng overfor Dagbladet:

- Sigaretter er det eneste produkt du kan kjøpe fritt som med stor sikkerhet fører til skade og død. Gro mener derfor det ikke er noen grunn til at ikke tobakk skal være et regulert produkt, når svært mange andre. Mindre skadelige produkter, er det, sier Støre.

På WHOs helseforsamling 17. mai vil Gro ta initiativet til en internasjonal konvensjon for å samordne medlemslandenes kamp mot tobakksrøykens skadevirkninger.

- Tobakk er i ferd med å bli den største bidragsyter til klodens sykdommer, hevdet Gro Harlem Brundtland ifølge BBC.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer