BARNEHAGE: Barnehagene til Kai Jordahl og Hans Tindlund (t.h.) i Cap Man selges ut av Norge. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
BARNEHAGE: Barnehagene til Kai Jordahl og Hans Tindlund (t.h.) i Cap Man selges ut av Norge. Foto: Eivind Yggeseth / FinansavisenVis mer

Selger 75 barnehager til Sverige med kjempegevinst

De kjøpte 36 barnehager for seks år siden, har bygget mange nye og selger nå videre med kjempegevinst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): For seks år siden kjøpte oppkjøpsfondet CapMan et selskap med 36 barnehager fra Einar Magne Jansen for rundt 300 millioner kroner.

Nå selges Espira, barnehagekjeden med 75 barnehager og 7.500 barn, videre til det svenske oppkjøpsfondet EQT, skriver Finansavisen i dag.

God investering - Vi er stolte over den utviklingen selskapet har hatt, og føler det er naturlig å overlate stafettpinnen etter seks år, sier Kai Jordahl i Cap Man, som nå selger Espira til svenskene.

Men partner Hans Tindlund i Cap Man mener at det fortsatt er rom for vekst.

- Espira bygger for tiden seks barnehager i Oslo, ettersom det bygges mange nye boligområder i randsonen. Det er også mange frittstående barnehager, og konsolideringen er ikke ferdig, sier han til Finansavisen.

I 2012 omsatte Espira Gruppen for 1,1 milliarder kroner og tapte 12,1 millioner kroner. I 2013 omsatte selskapet for 1,15 milliarder kroner, og satt igjen med et EBITDA-resultat på 97 millioner kroner, skriver avisen.

850 millioner kroner? Da EQT kjøpte Academedia, med 109 barnehager og 180 skoler, av børs for fire år siden var prisingen vel 8,5 ganger EBITDA. Hvis man bruker samme multippel på Espira tilsvarer det en pris på 850 millioner kroner.

- Vi har blitt enige med kjøperen om ikke å kommentere prisen, men det ble en god investering og på linje med det vi forventet, sier Tindlund til Finansavisen.

Flere nyheter - Leiligheter bare pøses inn i markedet
Du kan få to millioner kroner av Odd Reitan
- Nyboligmarkedet er på vei tilbake