Selger barn fra «babybutikken»

Fra dette barnehjemmet i Romania holder innehaveren Aurelia Babus 60 barn for salg til folk som kan betale. Prisen for ett av de 60 barna i hennes varetekt er 160 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For denne summen sier Babus at hun kan levere barn med alle nødvendige papirer på døra til kjøperen i Vest-Europa. Hennes datter er advokat og ordner alle formalitetene.

Det er BBC-journalisten Sue Lloyd Roberts som avslører barnehandelen i Romania. Med skjult kamera ga hun seg ut for å være på jakt etter et barn å adoptere.

Hun ble tatt med til det lokalbefolkningen kaller «babybutikken» nord for Bucuresti, hvor hun kunne velge fritt blant 60 barn.

Foreldreløse

Aurelia Babus driver butikken fra et statlig barnehjem. Her kommer barn som har mistet foreldrene eller som foreldrene har forlatt her fordi de ikke har råd til å ha dem.

Babus sier hun skaffer foreldrenes tillatelse til å selge barna ved å gi dem matvarer og ting de trenger til huset.

Et par forteller i BBC-reportasjen at de har solgt seks av sine barn til barnehjemmet. I intervjuet med Roberts tilbyr de henne det sjuende - Nico (9 md.) - for 90 000 kroner.

Ikke råd til barn

Men BBC-reportasjen dokumenterer også en annen side av saken: Nico Georgiescu og hans kone ba barnehjemmet ta hånd om to av sine barn fordi de ikke hadde råd til å fø dem. Da de kom for å besøke barna og hente dem hjem, var de solgt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.