Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Selger barn som sexslaver

Ungene selges av brutale tsjekkiske halliker til tyske pedofile. De mishandles fysisk og psykisk. Ofte bruker de narkotika. De har små sjanser til å bryte ut av helvetet. De fleste av barna kommer fra den lokale sigøynergettoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den tyske TV-kanalen ARD som har avslørt den sjokkerende handelen. En av jentene som bys fram til mennene i bilen på det lille bildet er ti år, ifølge hennes kvinnelige hallik - en ung sigøyner-kvinne som forteller at hun er storesøsteren.

- Hun gjør alt - suger, knuller, normal og anal, sier halliken på gebrokkent tysk.

200 tyske mark (840 norske kroner), er prisen for en halvtime med tiåringen.

Andre av ungene som byr seg fram eller som bys fram, er yngre. Tyske journalister som har undersøkt sextrafikken, forteller at de er blitt tilbudt barn ned til tre år. Det er både jenter og gutter blant de små sexslavene.

Sprengstoff

Handelen foregår i Sykehusgata, et forfallent strøk i Cheb. Byen ligger i det nordvestlige Tsjekkia, bare noen kilometer fra grensa til den tyske delstaten Bayern.

Situasjonen er den samme i Teplice, Liberec, Chomutov og andre grensebyer. Så fort en bil med utenlandske skilter stanser i visse gater, strømmer sigøynerunger til. De tilbyr sex. Mishandlingen foregår ofte i barnas eget hjem.

De mest makabre sidene ved sexindustrien i de tsjekkiske grensestrøkene mot Tyskland og Østerrike er blitt politisk sprengstoff.

Den tyske innenriksministeren Otto Schily krever at tsjekkisk politi samarbeider med tyske kolleger om å få slutt på trafikken.

- Vi har rapporter om hele busslaster med tyske pedofile som reiser over grensa, sier Schily.

Organisert

Fjernsynsopptaket som det lille bildet er fra, har utløst den siste stormen.

Journalisten Uli Hagman i München, som laget innslaget for fjernsynskanalen ARD, sier til Dagbladet at hans inntrykk er at virksomheten er gjennomorganisert. Under flere opphold i strøket så han minibusser med tyske skilter som kjørte sakte gjennom gata.

I et hus han ble tatt med inn i for å diskutere handelen, møtte han menn som åpenbart var de egentlige hallikene.

- Mennene virket truende da jeg bløffet med at jeg måtte hente penger, for å komme meg vekk, forteller Hagman.

Tysk politi mener at det er ukrainske bander som har tatt kontroll med denne delen av sexhandelen i de tsjekkiske grensestrøkene. De utnytter de arbeidsløse sigøynerforeldrene som lever i ytterste armod.

Hvor mange barn som er ofre for denne menneskehandelen, er det ingen som vet. Noen kilder anslår tallet til 5000.

Alle sexformer

- Noen av ungene har fortalt oss at de jevnlig mishandles. De slås og bindes, og de tvinges til alle former for sex, forteller sosialarbeiderne Catria Schauer og Ludmila Irmcher i den tyske hjelpeorganisasjonen Karo. De kom til grensebyene for å bistå de voksne prostituerte med kondomer og legesjekk, men er blitt stadig mer engasjert i barnas tragiske skjebner.

Kniv mot strupen

- En kunde holdt en kniv mot strupen min. Han tvang meg til på sette meg inn i bilen. Han bandt hendene mine og klebet deretter et plaster over munnen min. Så kjørte han meg ut av byen.

Gutten hadde flaks. Han ble befridd av politiet.

Det betyr ikke at tsjekkisk politi gjør stort for å stanse handelen med barna.

Polititalsmann Vaclav Vrba i Cheb benektet ethvert kjennskap til barneprostitusjonen da det tyske fjernsynsteamet første gang oppsøkte ham.

Da teamet kom tilbake med videoopptakene, lovte politimesteren å ta affære.

Men virksomheten fortsatte i dagevis. Før helga slo politiet endelig til i Sykehusgata. De to hallikene benektet all sexhandel med barn.

- Planen var å lokke tyskerne (fjernsynsteamet) inn i huset for å rane dem, har en av hallikene fortalt politiet.

Pinlige avsløringer

Etter et reportasjene om barneprostitusjonen først ble avvist på tsjekkisk side som utslag av tysk sensasjonsjournalistikk, har tsjekkiske medier nå begynt å interessere seg for det som skjer. Avsløringene er pinlige.

Behandlingen av romanibefolkningen har de siste årene ført til voldsom negativ omtale av Tsjekkia i utlandet og krav om at EU stenger døra for søkerlandet.

BYR SEG FRAM: Denne jenta er bare barnet. Sterkt sminket selger hun kroppen sin til pedofile.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media