Selger Blitzhuset med blitzere

Oslo kommune vil selge Blitzhuset med rubbel og bit - inkludert leieboere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byrådet i Oslo vil selge Blitzhuset i Pilestredet 28-30C. Med på kjøpet følger hundrevis av ungdommer, samt forpliktelser om å la dem benytte det falleferdige huset i 24 nye år.

Huset legges ut for salg på det åpne markedet. Eiendommene selges med sikte på rehabilitering, bygging av rimelige utleieboliger for ungdom og ordinære boliger, samt fortsatt aktivitetshus.

Kjøper vil også måtte forplikte seg til å etablere en egen museumsleilighet i tilknytning til Munchs barndomshjem, opplyser Oslo kommune i en pressemelding.

- Eiendommene har et akutt opprustningsbehov. En estetisk opprustning er også viktig for en videre byutvikling av dette området. Kommunen har ikke de midler som skal til for å ruste opp bygningene, og vi mener derfor det er den beste løsningen at de selges med plikt til å rehabilitere, sier byråd for næring og byutvikling, Ann Kathrine S. Tornås (KrF).

To takster for eiendommene er i ferd med å innhentes som grunnlag for salget. I betingelsene forutsettes det også at kjøper stiller alternative lokaler til disposisjon for dagens ungdomsmiljø i rehabiliteringsperioden.

Forpliktelser skal påhvile kjøper i 24 år og skal tinglyses på de respektive eiendommene, heter det i pressemeldingen.

(NTB)

PARTY:</B> Blitzerne hadde egen fest i fjor da Haakon og Mette-Marit giftet seg i fjor.
MORS BESTE BARN:</B> En ny kjøper av Blitzhuset må regne med å få leietakere som ikke er opptatt av standardkontrakter.