Selger by på ebay

Byen Albert i Texas har fire innbyggere. Nå er den til salgs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Byen Albert i den amerikanske delstaten Texas er til salgs. For 2,5 millioner dollar, eller rundt 15 millioner kroner, kan den bli din. Om ingen andre byr over.

- Normalt, når noen får overrakt nøkkelen til en by, er det i overført betydning. Men personen som kjøper Albert får virkelig nøklene til byen, skriver nåværende eier av Albert, 47 år gamle Bobby Cave.

Han kjøpte den for noen år siden, og har brukt flere hundre tusen dollar på å pusse den opp. Han liker prosjekter, men nå vil han flytte videre. 

- Det er et konsept, byen er helt unik. Den er mer som kunst enn en eiendom, sier Cave til AP.

By med potensiale
Det er kun fire innbyggere i Albert, men byen har både vertshus og samfunnshus, eller «et konsertsted med potensiale», som Caves venn Eric Meissner kaller det. Han kom til Albert for å jobbe som bartender da Cave kjøpte byen og åpnet vertshuset.

- Jeg kom for å jobbe i baren, men endte opp med å bli byens vaktmester, gartner, maler, ja det meste, sier Meissner til CNN.

Han mener Albert helt klart er en by, på tross av størrelsen.

- Det står et skilt i veikanten som indikerer at du kjører inn i et område. Selv om postkontoret legges ned betyr ikke det at byen også forsvinner, sier Meissner til AP.

SELGER BYEN: Bobby Cave selger den lille byen Albert i Texas, USA. Her står han foran vertshuset han bygde da han overtok byen for noen år siden. Foto: AP/Fort Worth Star-Telegram, Ron T. Ennis/SCANPIX
SELGER BYEN: Bobby Cave selger den lille byen Albert i Texas, USA. Her står han foran vertshuset han bygde da han overtok byen for noen år siden. Foto: AP/Fort Worth Star-Telegram, Ron T. Ennis/SCANPIX Vis mer

Historisk by
I tillegg til den nye «borgermesterens» hus, vertshuset og samfunnshuset, får kjøperen en gammel skolebygning i utkanten av byen. Ifølge Cave gikk den tidligere amerikanske presidenten Lyndon B. Johnson her i 1920.

Byen dekker et område på 52 mål, land som opprinnelig var eid av en mann med navn Elmeier. Han ble skutt under et ran på 1880-tallet, forteller Cave, som forsikrer at byen nå er lang i fra den ville vesten. Det er en rolig by, mener han.

Kanskje ikke så rart, med tanke på innbyggertallet.

Hittil har 106 personer lagt inn bud på nettauksjonen ebay. Fra første bud på 10 dollar er prisen nå opp i 2501688 dollar. Og det er 18 dager og 16 timer igjen av budrunden.

Se byens eget nettsted her.

TIL SALGS: Byens eget nettsted viser en idyllisk liten småby.