Selger de samme klimakvotene på nytt

Framtiden i Våre Hender selger kvoter som ble solgt under fotball-VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Framtiden i Våre Hender selger klimakvoter som går til et renseprosjekt utenfor Johannesburg i Sør-Afrika. Men det samme prosjektet ble solgt som klimakvoter til FIFA under fotball-VM i fjor.

Daglig leder Arild Hermstad i Framtiden i Våre Hender (FIVH) er overrasket.

- Hvis prosjektet er fullt, så kan vi jo ikke selge på det, sier han til Klassekampen.

Det var i fjor sommer at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) kjøpte 100.000 tonn frivillige klimakvoter fra den sveitsiske stiftelsen Myclimate. Hensikten var å nøytralisere klimautslipp som oppsto som følge av VM i fotball. Utslippsøkninger i Tyskland skulle kompenseres med tiltak i Sør-Afrika.

Prosjektet gikk ut på å rense metan fra et kloakkanlegg utenfor Johannesburg. Nå forsøker Myclimate å selge noen av de samme kvotene på nytt, denne gangen i Norge.

FIVH opptrer på vegne av den sveitsiske stiftelsen i Norge. FIVH tilbyr å nøytralisere CO2-utslipp, for eksempel fra en flyreise, ved å investere i prosjekter i utviklingsland. Et av prosjektene det reklameres for nå, er nettopp renseprosjektet utenfor Johannesburg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer