Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Selger dobbelt så mye kylling

Gilde selger 25 prosent mindre kjøttdeig. Hva spiser du til middag?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): E.coli-saken har helt klart påvirket våre matvaner. Nå kjøper vi mye mindre kjøttdeig enn vanlig, men mer fisk og kylling.

- Jeg sjekket i Bergen i går. Der har hvitt kjøtt hatt en nær dobling av salget, mens vi solgte 10-15 prosent mer fisk sist uke, sier Terje Gulbrandsen, informasjonssjef i ICA Norge.

Varierte middager

Tallene fra vestlandet stemmer godt med tendensen i resten av landet.

- Det er helt tydelig at folk velger annerledes. De kjøper andre middager enn vanlig, sier Gulbrandsen.

Gilde melder selv at de har hatt en 25 prosent nedgang i kjøttdeigsalget i forrige uke.

- Vi kjenner igjen tallet fra Gilde. Salget av kjøttdeig har gått klart ned. Det er mange produkter som har økt litt i salg, folk velger både fisk, kylling og andre kjøttvarer, sier informasjonsdirektør i Coop Norge Vidar Ullenrød.

KIWI-butikkene opplever samme tendens. Folk velger mye mer kylling og fisk når de handler middag, bekrefter administrerende direktør Per-Erik Burud.

Verst på Østlandet

For andre leverandører av kjøttdeig er salget relativt normalt. Gilde kan også fortelle at andre produkter selger relativt normalt.

Svikten i salget av kjøttdeig er størst på Østlandet, men også i vest og nord oppleves det nå et svakere salg enn normalt. Forrige uke solgte Gilde 250.000 pakker med fersk kjøttdeig, og dette er 25 prosent mindre enn i en normaluke, skriver Gilde i en pressemelding.

Kjøttdeig laget av svinekjøtt selger derimot bedre enn før. Det er et relativt nytt produkt, og det ble solgt rundt 50.000 pakker av denne kjøttdeigen sist uke.

Hva spiser du til middag? Har du noen gode oppskrifter til kjøttdeigløse middager?

HVITT TIL MIDDAG: Stadig flere nordmenn spiser kyllingfilet til middag. Også andre produkter som kyllingkjøttdeig har blitt veldig populære.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!