Selger hus til 1 krone

Det er bare én hake, kjøper må selv flytte huset fra tomta.

TIL SALGS: Denne boligen selges for ikke mer enn én krone, men kjøper må selv flytte den fra tomta. Foto: Finn.no
TIL SALGS: Denne boligen selges for ikke mer enn én krone, men kjøper må selv flytte den fra tomta. Foto: Finn.noVis mer

«Vi skal bygge nytt hus, og det eldre huset som står på tomten må bort, men hvorfor rive og kaste når det går an å gjenbruke?», står det i boligannonsen på Finn.

Eneboligen ligger i Randaberg kommune i Rogaland, og er på 125 kvadratmeter med fire soverom. Nina Tunge-Kvamme, selger av boligen, forteller at hun har mottatt svært mange reaksjoner siden annonsen ble lagt ut 4. juli.

- Det er på grensa til at jeg ikke rekker å svare alle. Jeg har fått en del meldinger av typen, «er dette kødd?», og en del som spør hvor mye det koster å flytte et hus, men også en håndfull oppriktig seriøse interessenter, forteller hun til Dagbladet.

Vil ta flere uker

Kvamme sier det vil ta mange uker å gjennomføre selve salget. Det er fordi både hun og kjøper må få nødvendige tillatelser fra de aktuelle kommunene. Sommerferien forsinker også prosessen til midten av august.

- Hvis alt går greit med papirarbeid og vi får en seriøs kjøper, håper vi huset flyttes til ei ny tomt i oktober, slik at vi kan begynne å bygge vår nye bolig.

LEIER UT KØYESENGER: Det er så dyrt å bo i byer som Los Angeles og San Francisco, så selskapet Podshare leier ut køyesenger i bofellesskap til rundt 10 000 kr i måneden. Video: CNN Vis mer

Framkommelighet er avgjørende

Sjur Lode, daglig leder i Klepp Spesialtransport, forteller at de pleier å flytte fra to til tre hus i året.

- Framkommeligheten under selve transporten er det mest utfordrende og mest avgjørende for prisen når et hus skal flyttes, men prisen avhenger også av hvor stort huset er, sier han.

Er fremkommeligheten god, forklarer Lode at det ikke har så mye å si om boligen flyttes et par kilometer eller et par mil. Da estimerer han en prislapp på mellom 200 000 og 500 000 kroner.

- Skal man derimot flytte huset til andre sida av landet, kommer man seg trolig ikke fram på landevei med tunneler og bruer i veien. Da må man frakte huset med båt, og kan ende med en regning på halvannen til to millioner kroner, sier han.

Lode sier de ikke trenger å skru huset fra hverandre for å transportere det.

- Men vi løsner huset fra grunnmuren før det flyttes, forklarer han.