Selger hytta på fjellet og kjøper landsted i Syden

Dårlig vær her hjemme får flere nordmenn til å rømme til Syden og kjøpe landsted i varmere strøk.

HAVUTSIKT: Villa i St. Aygulf med basseng og havutstikt en knapp time fra Nice. 10,5 millioner kroner. Foto: Norsk Megling
HAVUTSIKT: Villa i St. Aygulf med basseng og havutstikt en knapp time fra Nice. 10,5 millioner kroner. Foto: Norsk MeglingVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Søker du på boliger og landsted til salgs i utlandet på finn.no nå, får du nærmere 500 treff i prissjiktet 15 millioner kroner og oppover, skriver Finansavisen i dag.

Krisen i Sør-Europa har gjort det mer attraktivt å se på landssted i Syden. I tillegg er flybilletene billige og man får sommeren på kjøpet.

— Vi har solgt syv større eiendommer til nordmenn i 2013, der prisene har variert fra 1,5 millioner euro og opp til 8,5 millioner euro, sier partner Fredrik Lilloe i Knight Frank, til Finansavisen.

Og for 12 - 70 millioner kroner kan man få lyse og åpne boliger med sjøutsikt, badebasseng, tennisbane, treningsrom og kort avstand til stranden, restauranter og golfbaner.

Flere visninger i ferien De kommende ukene har Lilloe avtalt visning med flere nordmenn med budsjett på mellom 60 og 115 millioner kroner til bruk på eiendom mellom Cap d?Antibes og Mougins til Grasse i Sør-Frankrike.

Oversikten i Finansavisen i dag viser at eiendommer solgt til nordmenn spenner fra en pris på 17 millioner kroner til 95 millioner kroner.

Fredrik Lilloe får støtte av sjefen i Norsk Megling, Agnar D. Carlsen, som viser til at flere nordmenn velger bort landsted på Tjøme og Sørlandet til fordel for utlandet.

Selger på fjellet - kjøper i Syden Carlsen forteller også til HegnarOnline at han fikk to telefoner i forrige uke der begge nå var klar for å selge hytta på fjellet og kjøpe noe i Syden.

- 40 prosent av våre kunder havner i Spania, 30 prosent i Frankrike 20 prosent i Italia og resten fordeler seg på Portugal og vi har litt på Kreta, sier han.

10,5 millioner: Villa i St. Aygulf, mellom St. Raphael og St. Tropez. Foto: Norsk Megling
10,5 millioner: Villa i St. Aygulf, mellom St. Raphael og St. Tropez. Foto: Norsk Megling Vis mer

Han har blant annet en villa i St. Aygulf, mellom St. Raphael og St. Tropez, på den franske rivieraen. Den ligger i underkant av en time fra flyplassen i Nice og 20 minutter fra St. Tropez.

Villaen på 240 kvadratmeter i tre etasjer er bygget i 2002, i tradisjonell provencalsk stil, med moderne og lyst interiør og en fantastisk havutsikt.

Eiendommen på 1,5 mål er syd-vestvendt tomt med svømmebasseng på 15 x 5 meter, poolhouse, en stor garasje og boulebane.

Og prisantydningen er som for et greit landsted på Sørlandet - 10,5 millioner kroner.

Les også: Luksushyttene hoper seg opp på Sørlandet

2,5 millioner: Leilighet på 104 kvadratmeter i gamlebyen i Les Arcs, Frankrike. Foto: Norsk Megling
2,5 millioner: Leilighet på 104 kvadratmeter i gamlebyen i Les Arcs, Frankrike. Foto: Norsk Megling Vis mer