- Selger ikke kroppene våre

Flere kvinner ved Universitet i Oslo og Bergen prostituerer seg, viser en undersøkelse Universitas har foretatt. - Det finns enklere måter å kompensere studielånet, sier jentene Dagbladet :på nettet har snakket med. De er sjokkert over rapporten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Studentavisa Universitas har foretatt en undersøkelse som viser at flere kvinner ved Universitet i Oslo og Handelshøyskolen BI jobber som massører og prostituerte ved massasjeinstitutter. Her kan de tjene opp mot 60 000 kroner i måneden.

Juridisk fakultet i Oslo er fra før kjent for å ha svært mange elever fra kapitalsterke hjem, og en av studentene forteller til avisa at hun måtte prostituere seg for å klare å henge med på motekjøret.

Motepress

- Dette høres helt utrolig ut, sier Tonje Johansen (21), Marie Haale Arnesen (20) og Hanne Reitan Øksnes (20). De har alle jobb ved siden av studiene, og mener at man ikke trenger 60 000 kroner måneden for å være 'med i gjengen'.

- Det er ikke noe kult å komme med en cubus-skjorte når alle andre går med Polo. Men miljøet er ikke så ekskluderende at du blir frosset ut heller, sier Marie.

Hun går andre året på «jus'en» og bruker i gjennomsnitt 1000 kroner på klær og sko i måneden. Det klarer hun fint å finansiere gjennom jobben hun har på Juridisk Utdanningssenter.

Inneprostitusjon

Liv Jessen ved Kompetansesenteret for prostitusjon i Oslo forteller at hun har vært borte i flere prostituerte som studerer ved siden av:

- Det er nok ikke den største gruppen, men de er en del av den prostitusjonen som foregår inne. De fleste jentene gjør det fordi det er letttjente penger, sier Jessen til Dagbladet :på nettet.

De tre juss-jentene stiller seg likevel tvilende at prostitusjonsfenomenet kan være spesielt omfattende:

Snakker ikke om det

- Det er nesten ingen som snakker om at det. Det virker ikke som noen egentlig tror at det kan skje.

- Skjønner dere at dette kan være en måte å tjene letttjente penger.

- Vi ville aldri solgt kroppen vår. Men hvis man er helt fokusert på penger og ikke har noen begrensninger kan jeg skjønne det. Men da burde man kanskje få seg et nytt verdisett, sier Marie.

<B>