Selger iPhone og dumper datapriser

Network Norway utfordrer Netcom og Telenor.

UTFORDRER DUOPOLET: Ingvild Myhre i Network Norway kutter prisene på datatrafikk til mobil og selger parallellimporterte iPhone. Foto: NETWORK NORWAY
UTFORDRER DUOPOLET: Ingvild Myhre i Network Norway kutter prisene på datatrafikk til mobil og selger parallellimporterte iPhone. Foto: NETWORK NORWAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Teleoperatøren Network Norway går i strupen på gigantene Telenor og Netcom. Selskapet selger fra idag iPhone ved hjelp av parallellimport, og har samtidig dumpet prisene på datatrafikk med 75 prosent.Den ekstreme prisingen av datatrafikk til mobiltelefon er en av telekomindustriens store melkekuer. Adm. direktør Ingvild Myhre i Network Norway kaller Telenor/Netcom-duopolets prising «uanstendig», og kutter nå selskapets pris til 99 øre per megabyte for data til mobilen. Telenor og NetCom opererer ifølge Network Norway med priser på henholdsvis kr 12,50 og kr 20. 

- Operatørenes store melkekuArne Igesund, tjenestesjef data hos Network Norway, forklarer Dagbladet.no hvordan de store konkurrentene melker kundene:

- 92 prosent av datatrafikken genereres fra PC. De resterende 8 prosentene er øvrig trafikk uten fastprisplan, der det meste er mobiltrafikk. Men omsetningmessig tjener operatørene 36 prosent mer på den såkalte WAP-trafikken enn på datatrafikk til PC. Dette viser at datatrafikk til mobilen er operatørenes store melkeku, sier Igesund, som understreker at dette er midlertidige, foreløpig ikke publiserte tall fra Post- og teletilsynets årsrapport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer