Selger katte- og hundeskinn

Industrisøm på Stoa ved Arendal har ingen planer om å slutte å selge hunde- og katteskinn. Men pelsen er foreløpig gjemt vekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Les også:

  Tårene rant under pelssjokket

  Protester fra Dyrebeskyttelsen mot at Industrisøm selger kattepels fra Kina og hundepels fra Sibir rokker ikke ved skinnbutikkens salgspolitikk. Heller ikke dokumentarfilmen på TV2 onsdag hvor det ble vist bilder av katter og hunder som flås levende. Alle skinnene er kjøpt gjennom Dansk Læderforsyning.

  - Vi ønsker et variert utvalg av skinn. Derfor selger vi hunde- og kattepels på linje med skinn fra sau, kanin, rein eller andre dyr. Vi skiller ikke mellom dette, sier Industrisøms innehaver Frøydis Karlsen til Agderposten.

  Ryddet vekk


  Men butikkmedarbeider Hanne Halvorsen har foreløpig ryddet vekk alle katte- og hundeskinnene - to av hver - samt ett ulveskinn. Ifølge Agderposten koster et katteskinn fra Industrisøm i underkant av 150 kroner. Mange bruker pelsen mot giktplager. Hundepelsen er dyrere, den koster rundt 500 kroner og legges foran peisen som pynt.

  Irene Haugland Zahl i Dyrebeskyttelsen i Arendal ble sjokkert over å se at en skinnbutikk i hennes egen hjemby selger pels fra våre firbeinte venner.

  - Dette pelssalget må stanses. Dyrene gjennomgår en grotesk tortur, sier Haugland Zahl.

  Morten Sauer i Pelsinform er enig. Han har flere ganger sett dokumentaren TV2 viste, og reagerer med avsky på avsløringene.

  - Pelsbransjen i Norge tar naturligvis sterk avstand fra den slags avlivingsmetoder som ble vist i dokumentarfilmen på TV2. Vi i Pelsinform representerer 90 prosent av pelshandlerne i Norge, og jeg garanterer: du finner ikke pels av hund og katt i våre medlemsforretninger, sier Sauer.

  EU-forbud diskuteres


  Ifølge Live Kleveland Karlsrud, juridisk rådgiver i Dyrevernalliansen, jobber EU med et import- og salgsforbud av hunde- og kattepels. Foreløpig er dette på diskusjonsstadiet.

  - USA har allerede innført et slikt forbud. Og i Sverige snakkes det om å gjøre det samme.

  - I Sveits, Østerrike og deler av Tyskland er kravene til pelsoppdrett så strenge at ingen virksomheter finnes. Men i Norge er reglene svært liberale.

FYTTE KATTA! Hanne Halvorsen ved Industrisøm på Stoa ved Arendal viser fram katteskinn som selges i forretningen.