KONTROVERSIELT KOSTYME: Jemima Goldsmiths «Original Trump Groper»-kostyme er til salgs på nettet, mens mange tar avstand fra antrekket. Foto: David Fisher/REX/Shutterstock (6274935ac) 
KONTROVERSIELT KOSTYME: Jemima Goldsmiths «Original Trump Groper»-kostyme er til salgs på nettet, mens mange tar avstand fra antrekket. Foto: David Fisher/REX/Shutterstock (6274935ac) Vis mer

Årets Halloween-trend?

Selger klående Trump-kostyme til over 70 000 kroner: - Smakløst

Ikke alle liker kostymet «Original Trump Groper». 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trump har ikke bare høstet oppmerksomhet for sine politiske planer, men også for påstander om klåing på kvinner.

Til sammen elleve kvinner har nå beskyldt den republikanske presidentkandidaten for uanstendig oppførsel, og Trump har lovet å saksøke dem alle sammen ettersom han fastholder sin uskyld.

Nå er Trumps påståtte klåing blitt et Halloween-kostyme til salgs på nettet. «Original Trump Groper» ble til etter idé fra journalist Jemima Goldsmith, og originalen kan bli din for rundt 73 000 kroner i skrivende stund. Det er fortsatt fem dager igjen av nettauksjonen.

Til flyktningene

Goldsmith brukte kostymet på en årlig Halloween-fest i regi av UNICEF tidligere denne måneden, hvor hun kledde seg ut som Melania Trump med en Trump-dukke hengende over seg.

Dukkens armer var plassert på Goldsmiths bryst og mage, og Goldsmith bar også en Trump 2016-plakat med klar oppfordring til å stemme den 28. november, slik Donald Trump ved en feil ba sine tilhengere om å gjøre. Det faktisk valget er 8. november.

- Jeg forsøker vanligvis å styre klar av politikk når jeg støtter UNICEF, siden de er en apolitisk organisasjon. Men siden Donalds syn på flyktninger og verden generelt virker til å være en antitese til veldedighet gjorde jeg et unntak i år, forklarte Goldsmith til The Huffington Post.

TIL SALGS: Rundt 73 000 kroner koster kostymet i skrivende stund. Foto: Skjermdump Ebay
TIL SALGS: Rundt 73 000 kroner koster kostymet i skrivende stund. Foto: Skjermdump Ebay Vis mer

Inntektene fra kostymesalget går uavkortet til støtte for syriske flyktninger fordi Goldsmith mener «det er hva The Donald hadde ønsket», ifølge USA Today.

Får kritikk

Samtidig er det ikke alle som er begeistret for «Trump Groper»-kostymet. Antrekket kan lett tenkes å bli en hit under Halloween-feiringen i USA i år, spesielt ettersom alle kan lage sin egen versjon - alt som behøves er en Donald Trump-dukke.

Nettstedet Bustle nevner ikke «Original Trump Groper» med et ord, men advarer samtidig mot Halloween-utkledninger som spøker med påståtte seksuelle overgrep. Videre kaller Vogue kostymet «smakløst», og mens Houston Chronicle kaller antrekket «årets villeste», slår USA Today fast at det ikke er morsomt å kle seg ut i noe som lager humor rundt seksuelle overgrep.

Nye anklager på lørdag

Donald Trump har som kjent avvist alle påstander om klåing eller annen uanstendig oppførsel rundt kvinner. Ifølge republikaneren er det Clinton-kampanjen som står bak alle historiene som nå kommer fram. Den siste i en lang rekke kom lørdag, da Jessica Drake hevdet hun ble tilbudt 10 000 dollar for å «bli med Trump opp på rommet».

- Han spurte meg om å komme tilbake til suiten hans og spise middag. Han inviterte meg også til en fest. Jeg avslo. Donald spurte meg deretter: «Hva vil du ha? Hvor mye?», fortalte Drake, som er pornoskuespiller av yrke.

Trump ble for alvor gjenstand for kritikk etter han i et skjult opptak fra 2005 fortalte at en rik og kjent mann som han selv kunne gjøre som han ville med damer, til og med klå dem i skrittet.