Selger kroppen sin for forskning

Ed Brassard var bare 18 år da han fant ut at han kunne skaffe seg en lukrativ bi-inntekt ved å selge kroppen sin - til medisinsk forskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

17 år og flere titalls tester senere ser han tilbake på sin karriere som menneskelig forsøkskanin med en viss stolthet.

- Kroppen din kan være verdt over 800.000 kroner hvis du bruker den på rett måte, hevder nå 35 år gamle Brassard i sin nye bok «Kropp til salgs».

Stygg utvikling

Brassards «karriere» startet da han som tenåring meldte seg på akutten med magesmerter. Diagnosen var magesår, og legen anbefalte ham å bli med på et medisinsk forsøk ved det lokale universitetet. Brassard var heldig. Han ble kurert av forsøksmedisinen, og slapp også unna bivirkninger.

Pengene han fikk for å delta i forsøket, ga mersmak. Han kan tjene opp til 40.000 kroner pr. gang, og får i tillegg dekket alle legekostnader.

Siden Brassard startet sin «bijobb» tidlig på 80-tallet har omfanget av medisinske forsøksprosjekter eksplodert. Det amerikanske helsedepartementet er bekymret over utviklingen, og sier systemet ikke klarer å ta vare på personene som deltar. Helsesystemet er dessuten slik lagt opp at fattige mennesker som ikke har råd til å betale helseforsikring, ofte ikke har noe annet valg enn å melde seg for testing av mirakelmedisin. Noen ganger kan det gå veldig galt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer