Adm. direktør Andreas Martinussen styrer Solon Eiendom. Foto: Iván Kverme.
Adm. direktør Andreas Martinussen styrer Solon Eiendom. Foto: Iván Kverme.Vis mer

Selger luksuriøse Bygdøy-boliger «i smug»

Solon Eiendom har allerede solgt seks av 18 luksusboliger på Bygdøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I hagen til Canadas tidligere ambassadørbolig på Bygdøy bygger Solon Eiendom og 50-prosentsinvestor Tore Eiklid (52) 18 leiligheter. Ifølge Finansavisen har de en snittpris på 28 millioner kroner.

Eiklid og en medinvestor betalte 68 millioner kroner for den enorme praktvillaen med tilhørende 16 måls tomt høsten 2014. Prisantydningen lød opprinnelig på 120 millioner kroner da eiendommen ble annonsert over to år tidligere.

Bruker ikke Finn.no

Finansavisen kan fortelle at salget av de nye boligene, som er priset til mellom 18,5 og 50 millioner kroner, har startet godt. Selv uten annonsering på Finn.no er en tredjedel av dem solgt, ifølge adm. direktør Andreas Martinussen i Solon Eiendom.

I går presenterte selskapet sitt første kvartalsresultat etter «børsnoteringen» i høst, der Solon kom inn bakveien etter å ha blitt kjøpt opp av Bionor Pharma i en såkalt «reverse takeover».

Rødt resultat i fjerde kvartal

Selskapet kunne rapportere om 146 solgte boliger i fjor, hvorav 35 i fjerde kvartal. Ved nyttår hadde selskapet 259 boliger under bygging, og kunne se tilbake på et resultat på 37,1 millioner kroner før skatt – ned fra 100,6 millioner kroner året før. Fjerde kvartal endte med et negativt resultat på 13,3 millioner kroner.

Nedtur på Oslo Børs

Martinussen var ikke tilgjengelig for intervju i går ettermiddag, men forklarer på epost til Finansavisen at tapet skyldes forsinket bokføring av inntekter og «noen engangskostnader».

Dermed falt aksjen, som i går måtte tåle enda en nedtur på drøyt 7 prosent til all-time low – 12 øre.

Andre økonominyheter:
Meglerhus stokker om – anbefaler ti aksjer
Den lengste oppgangsperioden i Hovedindeksens historie er brutt