Selger menneske-egg på nettet

Først startet John Gonzales opp spermdonor-nettstedet Mannotincluded.com - i dag starter han WomenNot-Included.com.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
 • Første baby av nettsperm

  (Dagbladet.no): I dag starter salget av eggceller på nettet. Det intermasjonale eggmegler-nettstedet WomenNotIncluded.com er det første i sitt slag, skriver Evening Standard.

  Nettstedet var ikke oppe da Dagbladet.no sjekket i ettermiddag, men tanken er at flere tusen potensielle eggdonorer kan komme i kontakt med mulige kjøpere via nettstedet.

  Eggene vil trolig koste fra 20.000 kroner og oppover, både donorer og mellommenn vil få rikelig betalt.

  Utnytter fattigdom

  Kritikerne til netthandelen står i kø. Leger og medisinetikere hevder at profitthungrige forretningsmenn vil utnytte fattige kvinner og profittere på menneskelig lidelse.

  Men grunnleggerne av nettstedet hevder at de gir flere tusen ufrivillig barnløse sårt trengt hjelp. I Storbritannia er ventetiden opp mot tre år for kvinner som trenger egg til kunstig befrukning.

  I Norge vil det trolig bli forbudt med anonyme sæd- og eggdonorer fra i år, det samme gjelder i Storbritannia. Men de nasjonale lovene har ingen innvirkning på utenlandske donorer man kommer i kontakt med gjennom de britiske nettstedene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.