Selger menneske-egg på nettet

Først startet John Gonzales opp spermdonor-nettstedet Mannotincluded.com - i dag starter han WomenNot-Included.com.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Første baby av nettsperm

  (Dagbladet.no): I dag starter salget av eggceller på nettet. Det intermasjonale eggmegler-nettstedet WomenNotIncluded.com er det første i sitt slag, skriver Evening Standard.

  Nettstedet var ikke oppe da Dagbladet.no sjekket i ettermiddag, men tanken er at flere tusen potensielle eggdonorer kan komme i kontakt med mulige kjøpere via nettstedet.

  Eggene vil trolig koste fra 20.000 kroner og oppover, både donorer og mellommenn vil få rikelig betalt.

  Utnytter fattigdom


  Kritikerne til netthandelen står i kø. Leger og medisinetikere hevder at profitthungrige forretningsmenn vil utnytte fattige kvinner og profittere på menneskelig lidelse.

  Men grunnleggerne av nettstedet hevder at de gir flere tusen ufrivillig barnløse sårt trengt hjelp. I Storbritannia er ventetiden opp mot tre år for kvinner som trenger egg til kunstig befrukning.

  I Norge vil det trolig bli forbudt med anonyme sæd- og eggdonorer fra i år, det samme gjelder i Storbritannia. Men de nasjonale lovene har ingen innvirkning på utenlandske donorer man kommer i kontakt med gjennom de britiske nettstedene.

  For en avgift på 1200 pund (over 14.000 kroner) for å bli presentert for den donoren de ønsker å komme i kontakt med.

  Avlegger


  John Gonzales skapte furore da han startet å selge sæd på postordre via nettstedet Mannotincluded.com for to år siden.

  - Womennotincluded.com vil øke den internasjonale egg-poolen. Ventetiden på tre til fem år vil bli redusert til et par uker, sier Gonzales til avisa.

  Konkurrenter frykter at markedet skal bli oversvømt av donoregg, men myndighetenes råd for kunstig befruktning kan ikke gjøre noe, siden selskapet ikke oppbevarer egg og sæd selv.

DONOR:Barrie Drewitt-Barlow måtte dra til USA for å skaffe både egg og surrogatmor til sine tvillingbarn. Fra nå av kan man ordne egg-donorer fra PC'en.