Selger miljøtroverdigheten på Finn

Natur og ungdom er skuffet over revidert nasjonalbudsjett.

 AKSJONERTE: Men regjeringen skuffet atter en gang Natur og ungdom. Ikke mer penger til vindkraft i revidert nasjonalbudsjett. Foto: Natur og ungdom/Flickr.
AKSJONERTE: Men regjeringen skuffet atter en gang Natur og ungdom. Ikke mer penger til vindkraft i revidert nasjonalbudsjett. Foto: Natur og ungdom/Flickr.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Natur og ungdom har lagt de rødgrønnes miljøtroverdighet ut for salg på Finn.no. Utropspris: 1 krone.

«Lite brukt miljøtroverdighet selges unna kjempebillig. Kun brukt sporadisk over de siste fire årene. Senest vasket med regnskogsmilliarder, men er ved flere anledninger blitt tilgriset med skitten olje. Slitt etter mye asfaltlegging. Noe sotete i kantene etter Snøhvitutbyggingen, men ellers pent brukt», skriver miljøorganisasjonen i annonsen.

Årsaken er misnøye med revidert statsbudsjett som ble lagt fram i dag.

- Skuffelsen er dobbel i dag, sier nestleder i Natur og ungdom, Ola Skaalvik Elvevold.

Regjeringen kom hverken med mer penger til vindkraft eller til rensing av Kårstø.

- Regjeringen ligger an til å ha skiftet ut flere statsråder enn de har bygget vindmøller. De evner ikke å gi penger til å bygge ut de vindkraftparkene som har konsesjon og som står klare, og det er skuffende. I tillegg har de lagt hele renseprosessen ved gasskraftverket Kårstø på is. Rensing av Kårstø var ett av de viktigste miljøløftene til denne regjeringa. Dette var regjeringens siste sjanse til å redde en flik av miljøtroverdighet, sier Elvevold.

Også miljøorganisasjonene Bellona og Zero er opprørte over løftebruddet på Kårstø.

Regjeringen har skuffet miljøbevegelsen med en rekke upopulære miljøbeslutninger i løpet av de siste to ukene.

30. april delte regjeringen ut 21 nye letelisenser til oljeindustrien. Fredag for en uke siden vedtok regjeringen utbyggingen av Goliat-feltet i Barentshavet. Samme dag gikk regjeringen inn for å åpne havområdene utenfor Jan Mayen - og dermed Arktis - for oljeutvinning.

Annonsen er i skrivende stund merket som «avvist» av Finn.no.

 DU FÅR DEN BILLIG AV NATUR OG UNGDOM: Regjeringens miljøtroverdighet. Faksimile: Finn.no
DU FÅR DEN BILLIG AV NATUR OG UNGDOM: Regjeringens miljøtroverdighet. Faksimile: Finn.no Vis mer