Selger Muhammed-skjorter på nettet

23-åring påstår han har solgt flere tusen t-skjorter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En ung hollender har opprettet en hjemmeside der t-skjortene blir distribuert. Bildet som er valgt ut er regnet som det mest provoserende av Jyllands-postens 12 tegninger: Profeten Muhammed med en bombe i turbanen, ifølge Politiken.

To muslimer med

Den oransje t-skjorta med en tegning av Muhammed på brystet er trykt med den engelske teksten «I hate violence» - «Jeg hater vold» - og koster 160 kroner pluss frakt.

Det er 23 år gamle S. Molenwijk fra Tilburg som står bak hjemmesiden. Han har startet nettbutikken sammen med flere andre anonyme initiativtakere. Ifølge Molenwijk er også to muslimer med på prosjektet.

Mennesker som bærer denne t-skjorten sympatiserer med ytringsfriheten og er mot vold i den arabiske verden, heter det fra initiativtakerne.

Solgt flere tusen

- Tør du å gå med denne t-skjorta? spør Molenwijk på hjemmesiden. I så fall er du med på å bygge ned spenningene som har oppstått etter Muhammed-tegningene, påstår han.

Man må kunne si, skrive og tegne det man synes, også når det handler om islam, mener Molenwijk.

Samtidig understreker han at tegningen av Muhammed-t-skjorten ikke har til hensikt å såre, provosere eller diskriminere men derimot bryte ned tabu og være med på å skape en åpen diskusjon.

Nettbutikken har mottatt et par tusen bestillinger de første 24 timene, deriblant en del fra utlandet, ifølge Molenwijk.