- Selger Norge bit for bit

- Ikke Jonas, men Erna som er unorsk, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

UNORSK?: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener statsminister Erna Solberg (H) møter seg selv i døra når hun kritiserer Ap-leder Jonas Gahr Støre for å være unorsk. - Regjeringen legger opp til å selge Norge bit for bit, mener han. Her er Solberg på vei fra Hammerfest etter å ha lagt fram regjeringens statusrapport om nordområrdene. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
UNORSK?: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener statsminister Erna Solberg (H) møter seg selv i døra når hun kritiserer Ap-leder Jonas Gahr Støre for å være unorsk. - Regjeringen legger opp til å selge Norge bit for bit, mener han. Her er Solberg på vei fra Hammerfest etter å ha lagt fram regjeringens statusrapport om nordområrdene. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Dagbladet i dag tar statsminister Erna Solberg (H) til motmæle mot Aps kritikk av statsbudsjettet. Ap-leder Jonas Gahr Støre har uttalt at kombinasjonen av skattekutt til de rikeste og kutt i ytelser til de som har minst, som barnetillegget for uføretrygdede, gir en profil som er usosial og i strid med norske verdier.

Solberg mener det er Støre som er unorsk ved å ta eierskap til norske verdier, og ved å gå mot reduksjon i formuesskatten - noe Solberg mener vil tjene lokale og nasjonale bedriftseiere.

- Bryter med norsk tradisjon Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener Solberg møter seg selv i døra.

- Hun står i spissen for en regjering som legger opp til å selge Norge bit for bit. Helt siden løsrivelsen fra Sverige i 1905 har det vært en norsk politisk tradisjon for å sikre nasjonalt eierskap til naturressurser. For å sikre nasjonalt eierskap har offentlig eierskap vært nødvendig.

- Vært suksess - Og statlig eierskap har vært en suksessfaktor i norsk næringsliv, fordi vi har hatt en praktisk, ikke ideologisk tilnærming. Nå legger regjeringen opp til å bryte denne tradisjonen ved aktivt nedsalg av statlig eierskap, og det uten at staten trenger kapital! Når vi for eksempel selger Cermac, settes pengene inn på verdens børser med dårlig avkastning og uten noen strategisk bruk av pengene, sier Vedum, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer