RIDDERTUNET: Etter planen skal alt se slik ut om seks år. Velkomstsenteret med restaurant og afterski åpner allerede i november. Illustrasjon: Beitostølen Invest.
RIDDERTUNET: Etter planen skal alt se slik ut om seks år. Velkomstsenteret med restaurant og afterski åpner allerede i november. Illustrasjon: Beitostølen Invest.Vis mer

Selger nye hytter for 60 000 kroner per kvadratmeter

I alt 200 nye leiligheter bygges i tidenes største prosjekt ved porten til Jotunheimen. Gravemaskinene er i gang før en eneste leilighet er solgt.

(Finansavisen): Et digert kompleks med garasjekjeller til nærmere 1.000 biler og 200 fritidsleiligheter på toppen er i ferd med å reise seg. Nede ved hovedveien jobber flere titalls håndverkere på spreng med å ferdigstille et nytt velkomstsenter og restaurantbygg på 2.000 kvadratmeter før skisesongen og kulden setter inn. I alt 4.000 kvadratmeter med nytt næringsareal er på vei.

- Vi har fått til en stor reguleringsplan for sentrum på bare åtte måneder. Både kommunen og Statens vegvesen synes det var overmodent, for det var et totalt kaos her, sier Terje Fahre, daglig leder og indirekte medeier i Beitostølen Invest, til Finansavisen.

I alt 900 millioner kroner blir investert, men ennå er ingen av de 100 leilighetene i første bygge­trinn solgt.

- Dette blir bygget uansett, sier partner og eiendomsmegler Anders Lysholm i Privatmegleren Dyve & Partnere, som er tildelt megleroppdraget, til avisen.

Sparer 60 til utleie

Leilighetene vil variere fra 54 til 140 kvadratmeter. Flesteparten vil få tre soverom og omfatte 68 til 86 kvadratmeter. Prisene er ennå ikke bestemt, men Lysholm indikerer mellom 50.000 og 60.000 kroner per kvadratmeter - altså rundt 4,4 millioner kroner for 80 kvadratmeter.

- Vi starter salget av de 100 første i høstferien. Målet er at alt skal stå ferdig i 2024-25, sier Fahre til avisen.

- Du er ikke redd for å brenne inne med leiligheter?

- Jo, det er klart. Men utleie­situasjonen er så bra her oppe at vi uansett planlegger å sitte igjen med 60 leiligheter. Beito Resort har bygget opp et bookingsystem som er vanvittig bra, sier Fahre videre.

30 prosent utleieleiligheter til tross - Øystre Slidre kommune har ingen utleieplikt som for eksempel Hemsedal.

- Toppetasjene er fleksible, så man kan slå sammen leiligheter hvis man ønsker det. De to nederste etasjene holdes av til utleie. Men alle får en spektakulær utsikt, proklamerer Lysholm overfor avisen.

Ønsker 100.000 flere

Allerede nå i år skal det nye velkomstsenteret stå ferdig. Her blir det direkte adkomst til alpinanlegget, skiutleie, restaurant og afterski med stor terrasse.

- Nå i år vil det være 280.000 gjestedøgn, og vi må ha alle sesongene. Det nytter ikke bare å øke om vinteren. Målet er å øke antallet gjestedøgn med 100.000 i løpet av tre til fem år. Derfor må vi bygge mye, sier Fahre til avisen.

Andre økonominyheter:

Vil ha 55 millioner for funkis på Snarøya
Øyner masse cash i oljeservice
Tapad-milliardær satser en kvart milliard på it-gründere