SELGER: I sommer ble eiendommen på Ormøya solgt til Kjell Kristiansen, som nå selger på ny. Foto: Fotograf Ørnelund
SELGER: I sommer ble eiendommen på Ormøya solgt til Kjell Kristiansen, som nå selger på ny. Foto: Fotograf ØrnelundVis mer

Selger Ormøya-villa to måneder etter kjøp

XXL-gründer Øivind L. Tidemandsen eide Ormøya-villaen i syv år uten å ta den i bruk. I sommer ble den solgt til Kjell Kristiansen, som nå selger på ny.

(Finansavisen:) «Villa Fagerheim» på Ormøya i Oslo ble 30. august lagt ut for salg med en prisantydning på 33,9 millioner kroner.

Det var to måneder etter at Kjell Kristiansen kjøpte eiendommen fra Øivind L. Tidemandsen, uten at kjøpet i etterkant er blitt tinglyst, skriver Finansavisen. Dermed er prisen ukjent.

- Jeg ønsker ikke å kommentere prisen, i overensstemmelse med selger, sier selger Kjell Kristiansen, ifølge avisen.

Den fredede villaen i Singasteinveien ble i slutten av desember 2010 solgt til Tidemandsen.

Boligen var da blitt lagt ut for salg med en prisantydning på 19 millioner, og det første budet var på 13 millioner. Så overbød Tidemandsen og en annen mulig kjøper hverandre helt til Tidemandsen vant budrunden med et bud på 25 millioner.

Siden Tidemandsen overtok i 2011, har boligen stått ubebodd.

I oktober i fjor solgte XXL-gründeren også en villa i P.T. Mallings vei på Bygdøy i Oslo for 32,5 millioner kroner. Dette huset hadde vært brukt som pendlerbolig.

Kutter prisen

Nå har Kristiansen ifølge Finansavisen valgt å sette ned prisen med 2 millioner kroner til 31,9 millioner kroner.

- Jeg tjener ikke mye på å selge, men jeg går ikke i minus til den prisen, sier Kristiansen.

Boligmassen er oppført mellom 1870 og 1900, og eiendommen er fredet av Riksantikvaren.

Boligene har et samlet bruksareal på 268 kvadratmeter, hvorav hovedhuset med fire soverom har et bruksareal på 134 kvadratmeter. I tillegg kommer en sidebygning, to små uthus, en dukkestue, lysthus og et badehus ved sjøen. Eiendommen inneholder også en vinkjeller som på grunn av takhøyden ikke regnes med.

Lysthuset er imidlertid råttent og må rives og dukkestuen trenger vedlikehold, ifølge salgsannonsen. For 10–15 år siden ble det gjort en del arbeider på eiendommen, blant annet ble bad og kjøkken modernisert.

Eiendommen har egen strand, badehus med bryggeplass og terrasse ut mot sjøen.

- Fornuftig priset

Partner Odd Kalsnes i Privatmegleren Aveny mener eiendommen er fornuftig priset i dag.

- Det er alltid vanskelig å prise et sånt hus, som er «one of a kind». Samtidig er årstiden litt imot oss, men etter at prisen ble satt ned har vi fått flere henvendelser, sier Kalsnes, ifølge Finansavisen.

Han påpeker at mesteparten av eiendommen er fredet, men at det kan være mulig å skille ut ett mål.

- Det er ganske strenge restriksjoner, men man er nødt til å ha en viss standard selv i et fredet hus. I samarbeid med Byantikvaren kan man komme til enighet om blant annet innvendige oppgraderinger, sier Kalsnes til avisen.

Naboeiendommen «Villa Breidablikk» har, som Hegnar.no omtalte, også vært ute for salg for 58 millioner kroner, men denne eiendommen er fjernet fra Finn.no og foreløpig ikke solgt.

Andre økonominyheter:
Vil ha 58 mill. for Ormøya-idyll
Spår dobling i «Det engelske kvarter»