Selger praktgods av frykt for spøkelser

Hotell-konge mener seg jaget av husspøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Anwar Rashid (32) har tatt med seg familien og flyttet vekk fra eiendommen Clinfton Hall i Nottinghamshire.

Foretningsmannen med familie forlot godset bare åtte måneder etter at de flyttet inn, etter angivelig å ha blitt så terrorisert av spøkelser at de ikke orket mer.

Dråpen som fikk begeret til å renne over var da Anwar Rashid hevder at han så blodspor på lakenet til sin 18 måneder gamle sønn.

Som i The Others

Rashid sammenlikner sine erfaringer med skrekkfilmen The Others fra 2001. I filmen, hvor Nicole Kidman spiller hovedrollen, blir en familie tilsynelatende tvunget ut av hjemmet sitt av husspøkelser.

- Clinfton Hall er en nydelig eiendom. Jeg falt for stedets skjønnhet, men bak fasaden er det hjemsøkt. Vi var som familien i The Others. Spøkelsene ville ikke ha oss der, forteller Rashid til Daily Mail.

Forretningsmannen sier at spøkelsene ga seg til kjenne bare timer etter at familien flyttet inn.

- Først var det en bankelyd på veggen. Deretter hørte vi en stemme som sa «Hallo, er det noen der?»

IDYLLISK PÅ UTSIDEN: Både 
Anwar Rashid og spøkelsesjegerne påstår de fikk uhyggelige opplevelser i dette godset i Storbritannia. Foto: Scanpix/PA
IDYLLISK PÅ UTSIDEN: Både Anwar Rashid og spøkelsesjegerne påstår de fikk uhyggelige opplevelser i dette godset i Storbritannia. Foto: Scanpix/PA Vis mer

Spøkelser som opptrår som grå skygger sittende på sengen, og som likner på parets barna er blant hotellkongens skumle opplevelser.

- Ved en anledning gikk kona mi ned for å varme melk til babyen klokken fem om morgenen, og så vår eldste datter foran TV, forteller han. Og forsikrer om at datteren i virkeligheten lå i tung søvn i sengen sin.

Spøkelsesutdriver

I et mislykket forsøk på å drive ut de angivelige spøkelsene, hentet de inn hjelp fra «Ashfield Paranormal Investigation Network».

- Clifton Hall er det eneste stedet hvor jeg virkelig har vært redd, sier «spøkelsesjeger» Lee Roberts. Han kan fortelle at to i teamet hans besvimte etter at de så spøkelset av en liten gutt.

Etter den angivelige hendelsen med lakenblodsporet toppet det seg for familien som flytte på dagen.

Den gamle herregården Clinfton Hall har blant annet 17 soverom, ti stuer, ti bad, treningsrom og kino, og Charles 1. bodde her en periode i 1632.  Det har likevel ikke lykkes Anwar Rashid å finne noen kjøpere.

Men forretningsmannen er ifølge Daily Mail god for 250 millioner etter å ha drevet med hotell- og pleiehjem i Dubai, og har trolig råd til å finne seg et nytt sted å bo likevel.

Selger praktgods av frykt for spøkelser