Rossmo gård:  Investor Morten Christian Mo har brukt mange år og millioner på å rehabilitere eiendommen. Foto: Zovenfra.
Rossmo gård: Investor Morten Christian Mo har brukt mange år og millioner på å rehabilitere eiendommen. Foto: Zovenfra.Vis mer

Selger prestegård med seks millioner i tap

- Vårt håp er at vi finner noen som verdsetter det arbeidet vi har nedlagt, sier investor Morten Christian Mo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I 2003 betalte den tidligere skipsmegleren og investor Morten Christian Mo 2,4 millioner kroner for prestegården på Hadeland. Nå selger han for 29 millioner, men har selv brukt til sammen 35 millioner.

Fullstendig nedkjørt - Da vi kjøpte gården vokste det trær gjennom taket på låven, og den var fullstendig nedkjørt, forteller Morten Christian Mo til Finansavisen.

Rossmo gård i Brandbu kommune på Hadeland ble bygget i 1790 og solgt til den norske kirke i 1865. I mange år ble gården brukt som prestebolig, men i 2001 kjøpte Mo den fra Opplysningsvesenets Fond.

Rehabilitering Da Mo overtok eiendommen igangsatte han og konen et stort rehabiliteringsarbeid.

- Vi tok ut alt som var av skillevegger og himlinger og begynte å bygge opp huset innvendig, i gammel stil slik at alt ser ut som det er fra 1790. I 2006 var vi ferdig med hovedhuset og flyttet inn, før vi fortsatte med de andre bygningene som stabbur, stall og låve, sier Mo til Finansavisen.

Taper penger - Hva tenker du om at dere i så fall går seks millioner i minus om dere får prisantydning på 29 millioner?

- Da tenker jeg at vi i hvert fall har reddet en kulturperle. Det er markedet som avgjør hva vi får. Det er klart at dette er et spesielt objekt og en veldig liten nisje. Vårt håp er at vi finner noen som verdsetter det arbeidet vi har nedlagt.

- Hva gjør at dere landet på en prisantydning på 29 millioner når det er brukt mer på å sette gården i stand?

- Magefølelse, som mange andre ganger i det prisleiet. Det er ikke lett å finne en tilsvarende eiendom noen steder i landet. At eiendommen har nærhet til Oslo og både kan være aktuell for private og firmaer er et stort pluss, sier eiendomsmegler Christian Falkenberg i Privatmegleren.

Flere nyheter
- Bivirkningene i boligmarkedet kan bli kraftige
Sjeføkonom om boligboble: - Vi utelukker det ikke
Spår boligprisene opp 22 prosent i Oslo