Selger seg fra hotellrom og leiligheter

Politiet jobber nå i hele Norge med å få oversikt over organisert prostitusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND: Noen få utenlandske jenter har vært mistenkt for prostitusjon, uten at politiet har klart å bevise noe.

Politiet har registrert mistenkelig trafikk på hoteller. Ved gjennomgang av hotellkort har politiet kommet over østeuropeiske kvinner som har flyttet rundt på hoteller i Kristiansand. Politiet har hatt mistanke om at det er blitt drevet prostitusjon i enkelte leiligheter. Det drives ingen aktiv kartlegging, men politiet registrerer det man kommer over i forbindelse med ordinær kontrollvirksomhet.

STAVANGER: - Vi har ikke oversikt over hvor mange og hvem som prostituerer seg i Stavanger. Både norske og utenlandske jenter selger kroppen sin. Noen jenter kommer fra Thailand, ellers har vi ikke informasjon om hvilke land som er representert, sier overbetjent Terje Helland ved avdeling for organisert kriminalitet ved Rogaland politidistrikt.

BERGEN: - I forbindelse med omorganiseringen i politiet har vi satt av egne folk som har fått i oppgave å jobbe mot den organiserte kriminaliteten. Vi er i en registreringsfase når det gjelder prostituerte kvinner fra utlandet, sier informasjonsleder Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt.

Det er ikke avdekket bordellvirksomhet med utenlandske kvinner i Bergen.

- Vi har opplysninger om at det foregår i private boliger. Det kan også skje i hoteller, men det er vanskeligere å avdekke, sier Trygve Hillestad.

SKIEN: - Vi har ingen utenlandske prostituerte som er registrert eller hvor en organisert virksomhet har ført til straffereaksjoner. Men vi er ikke i tvil om at virksomheten har forgreininger også hit, sier visepolitimester i Telemark politidistrikt, Runar Karlsen.

OSLO: Tallet på utenlandske kvinner som prostituerer seg i hovedstaden, holdes hemmelig av Oslo politidistrikt. Uten at politiet ønsker å si hvorfor.

PRO-senteret, som arbeider med prostituerte i hovedstaden, opplyser at de i fjor møtte 400 kvinner med utenlandsk opprinnelse. Det var mer enn dobbelt så mange som i 2001, da det var 161.

Liv Jessen, leder ved PRO-senteret, mener at de aller fleste østeuropeiske jentene har halliker.