Selger sex for sexens skyld

Danske forskere overrasket over at pengene ikke er den eneste grunnen til at kvinner selger sex.

PENGER OG SEX:  Ifølge danske forskere er det ikke bare pengene som er drivkraften når folk velger å selge kroppen sin. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / BERTRAND LANGLOIS
PENGER OG SEX: Ifølge danske forskere er det ikke bare pengene som er drivkraften når folk velger å selge kroppen sin. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / BERTRAND LANGLOIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Prostitusjon er noe våre samfunn har levd med i alle tider. Tross strenge tiltak mot dette i moderne tid, for eksempel med sexkjøpsforbudet i Norge, ser ikke problemet ut til å forsvinne.

Danske forskere bestemte seg for å se nærmere på hvorfor kvinner velger å selge kroppen sin. Og svaret var overraskende, skriver Videnskab.dk.

- Det er ingen tvil om at pengene er den primære årsak til at kvinner går inn i prostitusjon, men det er veldig overraskende at det i høy grad også er en seksuell motivasjon, sier Jens Kofod som står bak rapporten Prostitusjon i Danmark.

Rapporten slår fast at de prostituerte føler seg stigmatiserte av offentligheten, men under halvparten sier at de har vurdert å legge karrieren på hylla i løpet av det siste året.

- Trenger ikke gå på byen Overraskende nok sier flertallet at nettopp sex er en av grunnene til at de velger å selge seg.

- Og så får jeg jo masse sex. Så jeg behøver jo heller ikke å gå ut for å se etter en kjæreste, gjør jeg vel? Jeg får jo også mye bekreftelse og de synes jeg er skjønn og deilig, det får jeg jo høre hele tiden. Ting som en pike godt liker å høre, sier prostituerte Lilli i rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer