Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Selger skjærgårds­paradis for 29 mill.

Prisrekorden på Tjøme er så langt på 35 millioner.

Paradis: Skautangveien 98 på Tjøme er med en prislapp på 29 millioner blant de dyreste sjøhyttene som har vært på markedet. Foto: EIendomsmegler 1.
Paradis: Skautangveien 98 på Tjøme er med en prislapp på 29 millioner blant de dyreste sjøhyttene som har vært på markedet. Foto: EIendomsmegler 1. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen.no): Da bankkrisen herjet som verst, og børsen nådde sin absolutte bunn i 1992 kjøpte Erik Johannes Sæther eiendommen Skautangveien 98 på vestsiden av Tjøme. Prisen var 2,1 millioner.

Nå vil Sæther selge. I samråd med eiendomsmekler Tore Solberg i Eiendomsmegler 1 Sandefjord har de diskutert seg fram til at dagens verdi er 29 millioner.

- Jeg er litt optimist, men jeg tror den blir solgt i løpet av pinsen. Jeg tror det, sier Solberg, til Finansavisen.

Når han prisantydning, blir det et av de dyreste salgene på Tjøme noen gang. Rekorden har Joakim Varner som ga 35 millioner for eiendommen til malermester Martin Thorendals som selv bladde opp 38 millioner i Sandefjordsfjorden rett etterpå, skriver avisa.

- Jeg solgte selv en eiendom på Tjøme for drøyt 30 millioner for to år siden. På mange måter er denne eiendommen finere, men andre synes kanskje det er hyggeligere et annet sted. Noen liker moren, mens andre liker datteren, sier Tore Solberg, ifølge avisa.

Sæther selv drev et bakeri på Sem i tidligere tider, men har seinere drevet med næringseiendom. Hytta på Tjøme har et areal på 116 kvadratmeter med god standard, hvilket er større enn hva man får lov til å bygge i dag.

- Hvis man i dag har ei hytte på 60 kvadrat, får man kanskje øke til 90 hvis man er veldig heldig, men det er absolutt maksimum, sier Solberg-

Han skryter av vestvendt beliggenhet med sol fra tidlig morgen til sein kveld og utsikt fra Verdens ende i sør via Veierland til Vrengen og Tønsbe

Andre økonominyheter:
Statoil med høyeste børsverdi noensinne
Skattesjokk i næringseiendom

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media