Boligmarkedet i Oslo:

Selger takket nei til budet som var 800 000 over prisantyding

- Hadde jeg visst at selger ville ha så mye, ville jeg ikke brukt tid på å gå på visning, sier Armin Keyani.  

PÅ BOLIGJAKT: Av de om lag 30 visningene Armir Keyani (33) har vært på  de siste to månedene har ikke én leilighet har gått til prisantydning. I siste budrunde takket selger nei til høyeste bud som 800 000 over prisantydning. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PÅ BOLIGJAKT: Av de om lag 30 visningene Armir Keyani (33) har vært på de siste to månedene har ikke én leilighet har gått til prisantydning. I siste budrunde takket selger nei til høyeste bud som 800 000 over prisantydning. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I helga var Armin Keyani (33) på en visning på en treroms leilighet på Tøyen i Oslo. Leiligheten hadde en prisantydning på 3,6 millioner kroner, og Keyani la inn bud på den. Det var han imidlertid ikke alene om.

Under budrunden i går innså han kjapt at leiligheten ville gå for mer enn det han har råd til. Det siste budet som kom inn var på 4,4 millioner kroner - altså 800 000 kroner over prisantydning.

Kort tid etter fikk Keyani en overraskende melding fra mekler:

«Selger har avslått bud på 4 400 000,-. Han ønsker 4 500 000,-. Ta kontakt med meg om det er av interesse».

- Frustrerende

- Hadde jeg visst dette tidligere ville jeg ikke brukt tid på å gå på visning i utgangspunktet, sier Keyani til Dagbladet, som forteller at han har vært på nærmere 30 visninger i hovedstaden de siste to månedene.

- Ikke én leilighet har gått til prisantydning; alle har gått minst 500 000 over. Det er ganske tidkrevende sier han, og legger til at han tror litt av problemet er at det ikke lenger er et krav om at en objektiv takstmann verdisetter eiendommer før salg.

- Det er frustrerende å være på boligjakt i et slikt marked der meklerne har monopol på å sette priser, og lett kan lure med lokkepriser. Når så og si alt går over takst viser jo det at noe er galt, sier han.

Før sommeren ble endomsmeklere i Oslo enige om å droppe bruken av verditakseringer ved boligsalg i hovedstaden, ifølge E24.

Mekler: -Anbefalte salg

Siamak Ebrahimi, som var eiendomsmekler for leiligheten på Tøyen, sier han ikke visste på forhånd at selger ikke ville godta et bud på 4,4 millioner kroner.

- Det er veldig mange som er frustrert og har ringt meg over det som har skjedd. Og jeg er frustrert selv, men kan ikke gjøre annet enn det selger formidler til meg, sier Ebrahimi til Dagbladet.

- Budet han takket nei til var prisrekord i sameiet og i gata, og jeg anbefalte ham å selge på det, fortsetter mekleren.

Han forteller videre at det var et forbehold rundt det siste budet på 4,4 millioner om at kjøper ønsket blanko-skjøte, som gjør at han slipper unna dokumentavgift innenfor en viss periode, og at det var etter at han videreformidlet dette til selger at selger kom med motbudet.

- Forbeholdet skapte nok noe usikkerhet hos selger, men jeg forklarte ham hva det innebar og anbefalte ham å likevel selge, sier mekleren.

LEILIGHETEN: Armin Keyani med prospektet på leiligheten på Tøyen. Foto: Christian Roth Christensen /Dagbladet
LEILIGHETEN: Armin Keyani med prospektet på leiligheten på Tøyen. Foto: Christian Roth Christensen /Dagbladet Vis mer

Selger: - Angrer

Dagbladet har også snakket med eier av leiligheten, som bekrefter at han kom med motbudet fordi han ikke forsto hva budgivers forbehold innebar.

- Jeg kom med motbudet på 4,5 millioner fordi jeg ville sikre meg. I ettertid har jeg tenkt at det var dumt, og at jeg tabbet meg ut, sier selgeren som ønsker å være anonym.

Selgeren sier han håper han i neste budrunde vil komme opp på samme nivå som i forrige.

- Om jeg får 800 000 over prisantydning også nest gang, sier jeg ja takk, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer