SELGER SKOGSUTSTYR:  Frp-politiker og suspendert politibetjent Stein-Robin Kleven Bergh selger en rekke brukt skogsutstyr på Finn.no, og forklarer i annonseteksten at han selger fordi han fikk sparken etter å ha kalt Jens Stoltenberg for krapyl på Facebook. Foto: Privat
SELGER SKOGSUTSTYR: Frp-politiker og suspendert politibetjent Stein-Robin Kleven Bergh selger en rekke brukt skogsutstyr på Finn.no, og forklarer i annonseteksten at han selger fordi han fikk sparken etter å ha kalt Jens Stoltenberg for krapyl på Facebook. Foto: PrivatVis mer

Selger traktor for å «få salt i maten» etter å ha kalt Stoltenberg krapyl

Fikk sparken. - Greit om noen betaler ekstra fordi de synes synd på meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politibetjent og Frp-politiker Stein-Robin Kleven Bergh fikk sparken etter blant annet å ha kalt tidligere statsminister Jens Stoltenberg et krapyl på Facebook tidligere i høst.

Bloggeren Gunnar Tjomlid gikk seinere gjennom Kleven Berghs åpne Facebook-profil. På sin blogg pekte han på flere ytringer han mente var langt verre enn innlegget der statsministeren kalles et krapyl.

Nå selger Kleven Bergh en rekke brukt skogsutstyr på Finn.no, og forklarer i annonseteksten at det har en direkte forbindelse med Stoltenberg-saken:

«Da politimesteren i Hedmark har avskjediget meg etter over 30 års tjeneste i politiet fordi jeg i et politisk innlegg på Facebook beskrev Stoltenberg «krapyl», må jeg nå selge mitt skogsutstyr for å ha til salt i maten fremover», heter det i annonsen på Finn.

Til Dagbladet sier Kleven Bergh at det er flere årsaker til at han har valgt å være så åpen om bakgrunnen for salget.

- Jeg er alltid veldig åpen. Det var jeg også på Facebook da jeg skrev om hvorfor jeg ble avskjediget. Jeg er en person som kaller en spade en spade. Og om noen som leser annonsen synes synd på meg og gir meg ekstra mye for utstyret, er det helt greit.

- Ingen nikkedukke I annonsen på Finn.no skriver Kleven Berg at det ikke bare er salt til maten han ønsker å bruke pengene fra salget på.

«Får jeg gode priser, skal politimesteren i Hedmark også stevnes inn i arbeidsrettssak», skriver han.

Til Dagbladet forteller den tidligere politimannen at han har klaget på oppsigelsen, og at han venter på en avgjørelse på denne.

- Nå venter jeg i spenning. Jeg får lønn i suspenderingsperioden, men er ingen nikkedukke som ikke tør gjøre noe med politimesterens avgjørelse. Også har jeg utgifter og lån jeg må betjene, og for å ikke gå helt konkurs velger jeg nå å selge dette utstyret, sier han.

Skogdrift som hobby I tillegg til at han selger en traktor fra 1988, forteller Kleven at han selger både kraner og hengere og annet brukt skogsutstyr.

- Jeg har dette utstyret fordi jeg har drevet med skogdrift på hobbybasis, sier han.

- Er dette et yrke du kan se for deg om du ikke får tilbake jobben i politiet?

- Vel, nå som jeg selger alt utstyret blir det vanskelig, sier Kleven Bergh.

- Det er bananspråk Han forteller at mange har vist interesse for skogsutstyret han selger.

ANNONSETEKST: I annonseteksten skriver Kleven Bergh at han selger traktoren som en følge av at han fikk sparken da han kalte tidligere statsminister Jens Stoltenberg krapyl. Faksimile: Finn.no
ANNONSETEKST: I annonseteksten skriver Kleven Bergh at han selger traktoren som en følge av at han fikk sparken da han kalte tidligere statsminister Jens Stoltenberg krapyl. Faksimile: Finn.no Vis mer

- En ringte og sa at han var i tvil om han han kunne kjøpe noe av meg siden jeg har mobba Stoltenberg.

- Tenker du selv at du har mobba Stoltenberg?

- Nei, krapyl er en mild betegnelse. Det betyr pøbel og er ikke så sterkt. Det er bananspråk, men innafor grensa, mener Kleven Bergh, og legger til at han selv har blitt kalt verre ting i løpet av sin karriere.

- Ble hacket - Hva slags reaksjoner har du fått i etterkant av innleggene om Stoltenberg på Facebook?

- Folk er fenomenale og har ønsket meg lykke til. Om noen har reagert negativt, har de i alle fall ikke kommet til meg.

Kleven har tidligere hevdet at noen har hacket Facebook-kontoen hans. Han mener fortsatt at det er tilfelle.

- Krapyl har jeg skrevet selv, men det har vært noen inne på min Facebook og rota rundt, hevder han.

- Føyer seg inn i rekken Politimester Tormod Bakke i Hedmark politidistrikt sier til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere saken.

- Dette føyer seg vel inn i rekken av tanker om at jeg som politimester har forfulgt ham siden 2006. Det er nå påklaget et avskjedsvedtak, som skal behandles i politiets sentrale ansettelsesråd i november, og så får vi se hva som skjer etter det, sier Bakke til Dagbladet.

KLAGER:  Den sparkede politimannen Stein-Robin Kleven Bergh har klaget avskjedigelsen inn for det sentrale ansettelsesrådet. Faksimile: Facebook
KLAGER: Den sparkede politimannen Stein-Robin Kleven Bergh har klaget avskjedigelsen inn for det sentrale ansettelsesrådet. Faksimile: Facebook Vis mer