MASSIV AKSJON: Det tok over to timer før politiets bombegruppe fikk avklart at metallkofferten utenfor Utenriksdepartementets hovedinngang ikke var farlig. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
MASSIV AKSJON: Det tok over to timer før politiets bombegruppe fikk avklart at metallkofferten utenfor Utenriksdepartementets hovedinngang ikke var farlig. Foto: HARALD S. KLUNGTVEITVis mer

Selgerkoffert utløste full bombealarm ved UD

Slottsparken sperret av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Et stort område i Oslo ble i kveld sperret av etter at sikkerhetsvakter ved Utenriksdepartementet på Victoria Terrasse oppdaget en lukket metallkoffert stående like ved hovedinngangen.

Etter rundt to og en halv time kunne politiet puste lettet ut, da bombeekspertene hadde åpnet kofferten og konstatert at den inneholdt stabler med ufarlige glassfliser.

- Det er nok en selger som savner vareprøvene sine nå, konstaterte innsatsleder Kjell Jan Kverne i politiet overfor Dagbladet.no etter at  bombegruppa først hadde undersøkt stålkofferten både med hund og et røntgenapparat.

Mens politiet fryktet at det kunne dreie seg om en bombe rettet mot Utenriksdepartementet, ble alle kontorene i UD som vender ut mot 7. juni-plassen evakuert. De nærmeste naboene til UD-bygget ble bedt om å holde seg innendørs, og store politistyrker trakk sperringer flere kvartaler unna.
 
- Vi betrakter gjenstanden som meget mistenkelig og
håndterer situasjonen som om det dreier seg om en sprengladning, sa innsatsleder Kverme før bombealarmen ble avblåst.

Det var UDs egne vaktmannskaper som oppdaget kofferten like over klokka 18. Politiet opplyser til Dagbladet.no at det ikke er framsatt noen trusler mot UD eller andre institusjoner, og det er så langt ingenting som tyder på at personen som satte fra seg kofferten hadde onde hensikter.

Alle sperringer ble opphevet og veier åpnet i 20.30-tida.

GLEMSOM SELGER?: Kofferten inneholdt stabler med glassfliser, trolig vareprøver. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
GLEMSOM SELGER?: Kofferten inneholdt stabler med glassfliser, trolig vareprøver. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer