Rohingya-barn bortført og solgt

Selges som sexslaver og kamelryttere: - Vi lokker barna til oss med brus

I dag besøker pave Frans hjemlandet til en av verdens mest forfulgte minoriteter. Samtidig er situasjonen for rohingyaene svært kritisk i nabolandet Bangladesh.

HUMANITÆR KRISE: Situasjonen for rohingya-folk som har flyktet fra forfølgelse i Myanmar til nabolandet Bangladesh, er ille. Her står barn i matkø like utenfor flyktningleieren i Kutupalon. Foto: REUTERS/Navesh Chitrakar/NTB Scanpix
HUMANITÆR KRISE: Situasjonen for rohingya-folk som har flyktet fra forfølgelse i Myanmar til nabolandet Bangladesh, er ille. Her står barn i matkø like utenfor flyktningleieren i Kutupalon. Foto: REUTERS/Navesh Chitrakar/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den muslimske rohingya-minoriteten er blitt drevet på flukt fra Myanmar. Siden august i år har over 600 000 flyktet til nabolandet Bangladesh.

For den statsløse gruppa har flukten vekk fra den brutale myanmarske hæren som forfølger dem gitt håp om et bedre liv. Samtidig er det kommet rystende rapporter om hva flere av flyktningene opplever i de midlertidige flyktningleirene i Bangladesh.

- Lokker barna med brus

Blant de 600 000 flyktningene, er over 300 000 av dem barn. Flere av barna er foreldreløse og ankommer landet alene. Det har også brutale menneskesmuglerligaer funnet ut.

Den svenske kringkasteren SVT har besøkt flyktningleiren Kutupalong i Bangladesh, og ifølge kanalen bruker ligaene flyktningkaoset til å kidnappe barn.

- Vi lokker barna til oss med brus, som vi har puttet sovemidler i, og så later vi som om vi er foreldrene deres og får dem raskt ut av flyktningleirene, sier smugleren Ali til SVT.

Rohingya-barn fra Myanmar blir ikke formelt meldt savnet ettersom de ofte blir bortført før de har registrert seg som flyktninger i Bangladesh. Dette gjør det vanskelig å finne dem igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer