Selina (14) kastet seg mot gulvet og så to av klassevenninnene bli drept

Skolemassakren i Winnenden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Klasse 9c ved Albertville-Realschule hadde mattetime, da de plutselig hørte noen kraftige smell.

Selina (14) satt langt framme i klasserommet. Døra var imidlertid bak i rommet. Plutselig gikk den opp og inn kom drapsmannen Tim Kretschmer (17).

- Jeg snudde meg og der sto han plutselig i klasserommet, i svarte klær, mørkegrå genser og med våpen i hånda, forteller Selina til Bild.

Hun var blant dem som ble meldt død. Men Selina overlevde. Det gjorde ikke klassevenninnene Chantal og Jana.

- Jeg så på ham, på våpenet og deretter på ham igjen. Da skjøt han. Jeg kastet meg mot gulvet og dro med meg venninnen min, sier 14-åringen.

To rader lenger bak i klasserommet så hun klassevenninnen Jana bli truffet av skuddene Tim avfyrte med farens 9mm Beretta. Blod kom ut av nesa, mens hun fortsatt satt ved pulten. Senere falt hun ned på gulvet.

Mens blodet rant fra hennes eget ansikt, fikk Selina ringt nødnummeret 112 og varslet om skytedramaet. Over telefonen fikk hun beskjed om å komme seg ut. Hun måtte forklare at det ikke var så lett.

- Jeg sa: «Jeg kommer meg ikke ut herfra, her er det en som går amok, vi har flere hardt skadde, skynd dere!».

Da kom plutselig Tim tilbake og skjøt mot døra som nå var blitt stengt. Fru Braun, læreren i klasse i 9c, ble truffet i hånda. Fortsatt liggende på gulvet, ringte Selina moren for å fortelle at hun levde og at moren ikke skulle bekymre seg.

Selv var Selina livredd for at drapsmannen skulle gå videre til barneskolen som ligger rett ved siden av, der lillesøsteren hennes går.

Da politiet endelig kom, «etter noe som føltes som en evighet», så Selina at også venninnen Chantal lå død på gulvet. Rektor som var kommet inn slo hendene foran ansiktet, da hun så at en av hennes elever var skutt i bakhodet.

- Det var så skrekkelig. Jeg har bildene i hodet hele tida, sier Selina.

Kanskje var det fordi det fortsatt sto 10d på klasseromsdøra at Tim oppsøkte akkurat dette klasserommet. Han hadde selv vært elev i klasse 10d.

DRAPSMANNEN: 17 år gamle Tim Kretschmer gikk tilbake til sin gamle skole og drepte ni elever og tre lærere. Foto: AP Photo/SCANPIX
DRAPSMANNEN: 17 år gamle Tim Kretschmer gikk tilbake til sin gamle skole og drepte ni elever og tre lærere. Foto: AP Photo/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer