Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Selskapet bak «kvelesjekkeren» planlegger ny Norges-tur

Kommer til Oslo i mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den kontroversielle selverklærte «sjekkeartisten» Julien Blanc ble møtt med negative overskrifter og reaksjoner verden over i 2014, etter at sjekketriksene hans ble kjent for omverden. 

Han har blitt kastet ut av Australia og nektet innreise i Storbritannia. Blant annet for å ha lagt ut videoer av et «kvelesjekketriks» hvor han tok rundt halsen på ukjente kvinner, før han «hysjet» på dem. 

Planlegger nytt besøk Et planlagt Norges-besøk i 2014 så ut til å bli avlyst etter at det ble varslet demonstrasjoner mot ham, samtidig som det ble startet en underskriftskampanje for å nekte ham innreise til landet. I fjor sommer forsøkte han seg igjen, men nok en gang ble han møtt med krasse reaksjoner. 

Nå annonserer selskapet bak «sjekkeskolen», Real Social Dynamics, nok en gang at de kommer til Norge, melder Sydney Morning Herald. Ifølge hjemmesiden til selskapet er det planlagt et Oslo-besøk 24 mars i år, som en del av «The Free Tour».

Selskapet opplyser ikke hvor i Oslo de vil gjennomføre kurset. Det er også uklart om det er Blanc som kommer til Norge, men amerikaneren er en del av verdensturneen.

• Les også: Debatt: Misforståtte menn og dumme feminister. Forsvaret for Julien Blancs kvinneundertrykking bare styrker motstanden.

- Lærer bort selvtillit Blanc har tidligere sagt til CNN at han ikke lærer bort «kvelningsåpningen», og at målet hans er å «lære menn hvordan de skal få selvtillit til å ta kontakt med kvinner og innlede forhold til dem». 

VAR ANGIVELIG I OSLO: Julien Blanc la i oktober 2014 ut dette bildet på Twitter, og skrev at han var på et utested i Oslo.
VAR ANGIVELIG I OSLO: Julien Blanc la i oktober 2014 ut dette bildet på Twitter, og skrev at han var på et utested i Oslo. Vis mer

Psykolog Anders Imenes sa i 2014 til Dagbladet at Blanc og andre som driver «sjekkeskoler» viser fram metoder som ikke kan underbygges vitenskapelig.

- For de fleste menn som sliter med å finne seg en dame vil nok uansett være mye bedre å ta en god prat om det med en kompis i badstua, sa Imenes.

«KVELNINGSÅPNING»: Julien Blanc la ut dette bildet som skal være tatt i Oslo i oktober 2014. Faksimile
«KVELNINGSÅPNING»: Julien Blanc la ut dette bildet som skal være tatt i Oslo i oktober 2014. Faksimile Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media