Selskapet bisto Trump under valgkampen: Sier de bruker «honningfeller» og bestikkelser for å «ta» politikere

Tirsdag vil britiske myndigheter be om en ransakingsordre av analyseselskapet.

I TRØBBEL: Sjef for Cambridge Analytica, Alexander Nix, har mye å svare for de kommende ukene. Selskapet han leder er anklaget for å ha stjålet Facebook-opplysninger og for å bruke tvilsomme metoder under valgkamper rundt om i verden. Foto: REUTERS / Pedro Nunes / NTB scanpix
I TRØBBEL: Sjef for Cambridge Analytica, Alexander Nix, har mye å svare for de kommende ukene. Selskapet han leder er anklaget for å ha stjålet Facebook-opplysninger og for å bruke tvilsomme metoder under valgkamper rundt om i verden. Foto: REUTERS / Pedro Nunes / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det britiske analyseselskapet Cambridge Analytica, som bisto under Donald Trumps valgkamp, er i alvorlig trøbbel.

De har allerede blitt anklaget for å ha stjålet opplysninger fra 50 millioner Facebook-profiler for å utarbeide en programvare som kunne forutsi og påvirke velgernes valg under valgkampen i USA i 2016.

Resultatene ble, ifølge The New York Times og britiske Observer, solgt til Trumps valgkamp.

Selskapet selv «avviser på det sterkeste» anklagene, men tirsdag vil britiske myndigheter be om en ransakingsordre av analyseselskapet.

Myndighetene ønsker å gå gjennom selskapets dataservere, og må be om ransakingsordre fordi selskapet ikke har vært samarbeidsvillig, melder AFP.

«Honningfeller»

Samtidig som selskapet havner i stadig mer trøbbel for det de skal ha gjort i forbindelse med valgkampen i 2016, har også den britiske TV-kanalen Channel 4 News offentliggjort oppsiktsvekkende opptak gjort på skjult kamera.

Der sier Alexander Nix, sjef for selskapet, at det britiske selskapet helt i det skjulte driver kampanjer i forbindelse med valg over hele verden. Dette gjør de gjennom en rekke skyggeselskaper eller ved bruk av underentreprenører.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer