- Selskapet har vært kjent med farlige arbeidsforhold siden 1995

Krever erstatning for hundrevis av oljearbeidere. Se hele søksmålet mot ConocoPhillips i USA.

SAKSØKER TIDLIGERE ARBEIDSGIVER: Ekofisk-skadde Jan Terje Biktjørn og Jan-Erik Tandberg er blant de 80 tidligere oljearbeiderne som nå saksøker ConocoPhillips i USA. Foto: Asle Hansen
SAKSØKER TIDLIGERE ARBEIDSGIVER: Ekofisk-skadde Jan Terje Biktjørn og Jan-Erik Tandberg er blant de 80 tidligere oljearbeiderne som nå saksøker ConocoPhillips i USA. Foto: Asle Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går avslørte Dagbladet.no at giftskadde, kreftsyke og enker etter tidligere norske oljearbeidere på Ekofisk-feltet i Nordsjøen går til massesøksmål mot ConocoPhillips i USA.

Søksmålet begrenser seg ikke til å omfatte de 80 syke oljearbeiderne.

Alle som er blitt skadd etter å ha jobbet på Ekofisk og har blitt ustatt for «kreftfremkallende- og giftige stoffer» omfattes av søksmålet, understreker Texas-advokatene i firmaet Arnold & Itkin i sitt skriv til The District Court of Cameron County, Texas.«Det eksakte antall er ikke kjent, men det er trolig snakk om flere hundre mennesker», heter det.

• Les hele søksmålet mot ConocoPhillips.

Den norske delen av ConocoPhillips ønsker ikke å kommentere søksmålet mot moderselskapet. Dagbladet.no har forsøkt å komme i kontakt med ConocoPhillips i USA, uten å lykkes.

- Selskapet har skylda- Vi tok tidlig opp at vi ikke hadde mulighet for å fange opp alle med helseskader. Derfor er det viktig at søksmålet blir utformet slik at det omfatter alle som har fått helsa ødelagt, sier giftskadde Jan Terje Biktjørn til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer