AVTALE I BOKS: Norge undertegnet like før jul en avtale med AgustaWestland om kjøp av 16 nye redningshelikoptre til en samlet pris på 6,25 milliarder kroner. Her signeres kontrakten av justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) og toppsjefen i AgustaWestland, Daniele Romiti. Foto: Terje Rakke / Justisdepartementet
AVTALE I BOKS: Norge undertegnet like før jul en avtale med AgustaWestland om kjøp av 16 nye redningshelikoptre til en samlet pris på 6,25 milliarder kroner. Her signeres kontrakten av justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) og toppsjefen i AgustaWestland, Daniele Romiti. Foto: Terje Rakke / JustisdepartementetVis mer

Selskapet Norge skal kjøpe redingshelikoptere av, mister milliardkontrakt etter korrupsjonsanklager

India annullerer helikopterkjøp fra AgustaWestland etter korrupsjonsanklager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

India har annullert en kontrakt om å kjøpe helikoptre fra AgustaWestland etter anklager om at selskapet bestakk indiske tjenestemenn for å få avtalen.

Norge undertegnet like før jul en avtale med AgustaWestland om kjøp av 16 nye redningshelikoptre til en samlet pris på 6,25 milliarder kroner.

Overenskomsten mellom India og det britisk-italienske selskapet er verdt nesten 4,7 milliarder kroner. Men allerede i november i fjor ble det meldt at handelen kunne gå i vasken.

Det er en tjenestemann i landets forsvarsdepartement som sier India nå har skrotet hele avtalen. Det skal ha skjedd etter et møte mellom forsvarsminister A.K. Anthony og statsminister Manmohan Singh, melder Indias nasjonale nyhetsbyrå Press Trust of India.

Anthony sier han ikke fester lit til AgustaWestlands avvisning av at selskapet betalte bestikkelser for å sikre avtalen om å forsyne India med tolv helikoptre til toppolitikere.

AgustaWestland, som er en avdeling av det italienske selskapet Finmeccanica, avviser at selskapet har gjort noe galt.

Justisdepartementet opplyser til Dagbladet at de ikke vil kommentere saken.
 
(NTB)