Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Selskapet vårt er i sorg»

De erfarne Aker Solutions-medarbeiderne Arild Fossedal (43) og Odd Geir Turøy (54) døde i helikopterulykka.

MISTET FIRE: Aker Solutions mistet fire medarbeidere i helikopterulykka fredag. Lørdag ettyermiddag ble det flagget på halv stang utenfor Aker Solutions sitt hovedkontor på Fornebu. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
MISTET FIRE: Aker Solutions mistet fire medarbeidere i helikopterulykka fredag. Lørdag ettyermiddag ble det flagget på halv stang utenfor Aker Solutions sitt hovedkontor på Fornebu. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aker Solutions mistet fire ansatte da helikopteret på vei fra Gullfaks til Flesland styrtet ved Turøy i Fjell kommune i Hordaland fredag.

I forbindelse med at politiet har frigitt flere av navnene på de 13 som omkom i ulykken, videreformidler Aker Solutions minneord om to av de fire ansatte de mistet.

Arild Fossedal (43) og Odd Geir Turøy (54) hadde begge rundt 20 års erfaring i selskapet. I tillegg mistet Aker Kjetil Wathne (51), som var innleid som servicetekniker fra Karsten Moholt. En Aker ansatt (57) fra Sund, hvis navn ikke ennå er frigitt mistet også livet i helikopterulykka.

Aker holdt minneord også om Kjetil Wathne, men fordi han var innleid ønsker de at media gjengir Karsten Moholts omtale av ham. 

Det er konsernsjef i Aker Solutions, Luis Araujo som holdt minneordet:

«Selskapet vårt er i sorg. Vi har mistet fire kjære, verdsatte kollegaer og venner. Mange har mistet sine livspartnere, foreldre, besteforeldre og til og med barn.

OMKOM: Arild Fossedal (43). Foto: Privat/Politiet/Handout
OMKOM: Arild Fossedal (43). Foto: Privat/Politiet/Handout Vis mer

Vi har mobilisert alle våre støttefunksjoner for å bidra til at vi kommer oss gjennom denne vanskelige tiden sammen. Dette vil gjelde så lenge behovet er der. Jeg håper at alle som føler behov for hjelp, sier i fra. Det er viktig at vi er der for hverandre.

Jeg og flere andre møttes i Bergen i løpet av helgen for å formidle vår sorg og støtte til de nærmeste etterlatte. Vi vil selvsagt fortsette å stille opp i tiden fremover. Mange av dere var venner med de som så tragisk har blitt tatt fra oss, mens andre trolig ikke kjente dem. Jeg vil derfor, så godt jeg kan, prøve å hedre dem ved å dele noen minner fra deres nærmeste kollegaer.

Arild Fossedal var en rolig person som hadde en herlig sans for humor. Han var 43 år og begynte i selskapet i 1998. I løpet av årene hadde han flere ulike roller, blant annet som røringeniør, sveiseinspektør, og NDT-operatør. Den siste tiden var han en del av Statoils Driftsinspeksjonsprosjekt med ansvar for inspeksjoner ved Asset Integrity Management-enheten i MMO Bergen, stasjonert på Sandsli. Han var svært opptatt av alltid å levere førsteklasses arbeid.

Han etterlater seg en 17 år gammel sønn, en ekskone og en kjæreste med barn fra et tidligere forhold.

Odd Geir Turøy var ettertraktet på riggene på grunn av sin kompetanse og sterke arbeidsmoral. 54-åringen jobbet som rørlegger på offshore-installasjoner og begynte i selskapet i 1995. De siste årene var han tilordnet Gullfaks. Odd var en ivrig hjortejeger og bobilentusiast. Han hadde også stor lidenskap for matlaging og tok rollen som husets kokk når han var hjemme fra Nordsjøen.

Odd etterlater seg kone, tre voksne døtre og barnebarn.»

OMKOM: Odd Geir Turøy (54) fra Øygarden i Hordaland. Foto: Privat/Politiet/Handout
OMKOM: Odd Geir Turøy (54) fra Øygarden i Hordaland. Foto: Privat/Politiet/Handout Vis mer
Hele Norges coronakart